Kmečka jabolčna pita

Kmečka jabolčna pita

Opis

Jabolčni nadev

Jabolki olupimo, odstranimo pečke in narežemo na rezine. Povaljamo jih v sladkorju in cimetu.

Testo

Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo pekač. Vzdolžno prepolovimo vaniljev strok in postrgamo sredico. Previdno premešamo maslo, sladkor, cimet in vaniljevo sredico. Počasi dodamo jajci. Nato vmešamo moko, pecilni prašek in sol. Previdno vmešamo mleko. Testo vlijemo v pekač in nanj razporedimo jabolčne rezine. Kmečko jabolčno pito pečemo okrog 30 minut, dokler ne postane zlato rjava.

Preliv

Beljak in sladkor v prahu mešamo tako dolgo, da dobimo zmes, ki jo je mogoče nabrizgati. Iz papirja za peko oblikujemo stožec, napolnimo ga s prelivom, ki ga nabrizgamo po piti.

Dodatni pripomočki

1 keramični pekač premera okrog 28 cm, maslo za namastitev, pekač

 



Jabolčni nadev

Jabolki olupimo, odstranimo pečke in narežemo na rezine. Povaljamo jih v sladkorju in cimetu.

Testo

Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo pekač. Vzdolžno prepolovimo vaniljev strok in postrgamo sredico. Previdno premešamo maslo, sladkor, cimet in vaniljevo sredico. Počasi dodamo jajci. Nato vmešamo moko, pecilni prašek in sol. Previdno vmešamo mleko. Testo vlijemo v pekač in nanj razporedimo jabolčne rezine. Kmečko jabolčno pito pečemo okrog 30 minut, dokler ne postane zlato rjava.

Preliv

Beljak in sladkor v prahu mešamo tako dolgo, da dobimo zmes, ki jo je mogoče nabrizgati. Iz papirja za peko oblikujemo stožec, napolnimo ga s prelivom, ki ga nabrizgamo po piti.

Dodatni pripomočki

1 keramični pekač premera okrog 28 cm, maslo za namastitev, pekač

 


sestavine

Testo

  • 1 strok vanilje
  • 115 g masla
  • 75 g svetlo rjavega sladkorja
  • 150 g sladkorja
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 2 jajci
  • 210 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 ščep soli
  • 75 ml mleka

Nadev

Preliv

  • 0.5 beljaka
  • 8 žlic sladkorja v prahu

Sorodni recepti