Klubski sendvič z morskimi sadeži

Klubski sendvič z morskimi sadeži

Opis

Priprava:

Ponev postavimo na štedilnik. Črni kruh pokapamo z malo oljčnega olja. Še preden se ponev segreje, kruh damo v ponev in ga pražimo. Večkrat ga obrnemo.

Za omako ločimo rumenjaka dveh jajc in ju damo v globoko posodo. Beljaka spravimo za pozneje.  

Rumenjaka prelijemo z vinskim kisom. Dodamo koper in med mešanjem s paličnim mešalnikom postopoma dodajamo oljčno olje. Olje dodajamo tako dolgo, da se omaka speni in zgosti. Na koncu malo solimo in premešamo.

Brancin filiramo. Prosimo lahko tudi prodajalca, da to naredi namesto nas. Filete brancina razrežemo na dva kosa in posolimo.

Popečeni kruh vzamemo iz ponve in pokapamo z malo oljčnega olja. Filete brancina položimo v ponev tako, da je koža obrnjena navzdol, in jih pečemo.  

Cel očiščeni ligenj prepolovimo. Koničasti del shranimo za drugič.

Široki del razrežemo in razpremo v dolg širok trak. Z nožem diagonalno zarežemo vanj, vendar ne pregloboko. Postopek ponovimo v drugo smer, da na koncu dobimo nekakšno mrežo rezov. S tem preprečimo, da bi ligenj pri kuhanju postal žilav.

Ko končamo z rezi, kos prepolovimo, polijemo z malo oljčnega olja in posolimo.

Ko je ena stran brancina pečena, ga obrnemo na drugo. Na prazen del ponve damo ligenj in pustimo, da se peče. Lignja ne smemo predolgo peči, da se ne izsuši.

Ugasnemo ogenj pod ponvijo, v kateri se pečeta brancin in ligenj. Drobno naribamo lupinico pol limone in ožamemo pol limone.

1 rdečo čebulo olupimo in narežemo na kolobarje.

Kislo kumarico vzdolžno narežemo na tanke rezine.

Ločimo liste ene glavice solate yedikule.

Avokado vzdolžno prerežemo, odstranimo koščico in polovico narežemo na tanke rezine.

Popečene rezine kruha namažemo z omako, ki smo jo pripravili. Rezino, ki bo na sredini, namažemo na obeh straneh.

Na spodnjo plast sendviča damo čebulo in zložimo filete brancina. Zložimo kisle kumarice in dodamo nekaj rezin avokada.

Na drugo plast damo čebulo, solatne liste, zložimo kose lignja in preostanek avokada. Dodamo tudi dimljeni losos.

Beljaka damo v posodo, stepemo, damo v ponev, v kateri se je pekel brancin, in spečemo. Po vrhu zelo malo solimo in popramo.

Pečeni beljak damo na spodnjo plast, na brancina. Drugo plast z lososom previdno postavimo na spodnjo plast. Na koncu sendvič pokrijemo z zadnjo rezino kruha. Stran, ki smo jo namazali z omako, naj bo obrnjena navzdol.

Sendvič v dveh plasteh na štirih vogalih prebodemo z dolgim zobotrebcem ali palčko za ražnjiče. Z nazobčanim nožem za kruh, tako da vsebina sendviča ne bo razpadla, sendvič med zobotrebci narežemo na štiri dele.

Po želji lahko konec ene palčke zabodemo v sendvič z drugo palčko in tako dobimo dva visoka sendviča.  

Za postrežbo ob sendviču ločimo liste ene glavice solate yedikule in izberemo nekaj kosov.

Kumare salatar ne lupimo, temveč jo z lupilnikom narežemo na trakove. Koper grobo nasekljamo.

Preostali avokado olupimo in grobo narežemo. ½ čebule narežemo na tanke rezine in vse sestavine dobro premešamo. Po vrhu drobno naribamo preostanek limonine lupinice.

Klubske sendviče zložimo na servirni krožnik in poleg naložimo solato, ki smo jo pripravili. Sendviče prelijemo z omako. Na solato damo kapre in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 3 rezine črnega kruha
  • oljčno olje
  • 1 ligenj
  • 1 evropski brancin
  • 4 rezine dimljenega lososa
  • 1 avokado
  • 1 limona
  • 1 rdeča čebula
  • 1 solata yedikule
  • 1 kisla kumarica

Omaka

  • 2 jajci
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 3 vejice kopra
  • oljčno olje
  • sol

Solata

  • 1 solata yedikule
  • 0.5 kumare salatar
  • 1 vejica kopra
  • 0.5 rdeče čebule
  • 1 žlica kaper

Sorodni recepti