Klobase merguez s figovim kuskusom

Klobase merguez s figovim kuskusom

Opis

Priprava

Na malce olja popečemo narezane klobase.

V ponev damo grobo narezane listke žajblja, nasekljano čebulo in česen.

Narežemo suhe fige in jih dodamo klobasam skupaj s sesekljanim zelenim čilijem.

Ko so klobase pečene in čebula mehka, dodamo četrtine svežih fig.

Suh kuskus vsujemo v sokove v ponvi. Zalijemo z enako količino vode. Solimo, popramo in pokrijemo, da kuskus vpije vso tekočino, za približno pet minut.

Preden postrežemo, pokapamo z melaso iz fig in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 6 klobas merguez
  • oljčno olje
  • 2 listka žajblja
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči čebuli
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • nasekljanega
  • 6 suhih fig
  • 1 zeleni čili
  • 4 sveže fige
  • 1 skodelica kuskusa
  • melasa iz fig ali figov med
  • sol in poper po okusu