Opis

1.V veliki in nizki posodi segrejemo veliko oljčnega olja.

2.Dodamo dve čebuli, narezani na polmesece ali kolobarje, lovorov list in čili. Premešamo in pražimo.

3.Dodamo dva stroka česna in nasekljani koriander.

4.Ko vse popražimo, dodamo dva zrela paradižnika in tri žlice paradižnikove omake. Popramo, solimo in počakamo, da se vse zgosti.

5.Osvežimo s pol kozarca belega vina in kuhamo, dokler alkohol ne izpari.

6.Pripravimo klapavice. Operemo jih in dobro odcedimo.

7.Damo jih v lonec, ki ga pokrijemo. Povečamo ogenj in kuhamo štiri do pet minut.

8.Nasekljamo koriander in narežemo nekaj rezin kruha.

9.Ko se klapavice odprejo, dobro premešamo, da spravimo čebulo v školjke.

10.   Potresemo s koriandrom in postrežemo ter dodamo kruh kot prilogo.


1. V veliki in nizki posodi segrejemo veliko oljčnega olja.

2. Dodamo dve čebuli, narezani na polmesece ali kolobarje, lovorov list in čili. Premešamo in pražimo.

3. Dodamo dva stroka česna in nasekljani koriander.

4. Ko vse popražimo, dodamo dva zrela paradižnika in tri žlice paradižnikove omake. Popramo, solimo in počakamo, da se vse zgosti.

5. Osvežimo s pol kozarca belega vina in kuhamo, dokler alkohol ne izpari.

6. Pripravimo klapavice. Operemo jih in dobro odcedimo.

7. Damo jih v lonec, ki ga pokrijemo. Povečamo ogenj in kuhamo štiri do pet minut.

8. Nasekljamo koriander in narežemo nekaj rezin kruha.

9. Ko se klapavice odprejo, dobro premešamo, da spravimo čebulo v školjke.

10.   Potresemo s koriandrom in postrežemo ter dodamo kruh kot prilogo.

sestavine

Sestavine

  • 1 srednje velika čebula
  • lovorov list
  • čili
  • 2 stroka česna
  • koriander
  • 1 večji paradižnik
  • 3 žlice paradižnikove omake
  • 1 kg klapavic
  • sol in poper
  • bel kruh