Klafuti s hruškami

sestavine

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 47 g moke
  • 172 g sladke smetane
  • 172 g mleka
  • ščep zvezdnatega janeža
  • 1/2 žličke cimeta
  • ščep soli
  • 15 g masla
  • 4 zrele hruške, vsaka okoli 180 g
  • sladkorj v prahu za posip

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 C. Penasto vmešajte jajca in sladkor, da se zgostijo. Dodajte moko in mešajte, dokler ni zmes gosta in gladka in spominja na testo za palačinke.
  • Dodajte sladkor smetano in mleko, zvezdnati janež in cimet ter dajte na stran. 
  • Pekač premera 25 cm dobro namastite z maslom. Hruške narežite na 6 ali 8 delov, odstranite sredico in jih zložite na dno posode.
  • Čez prelijte testo, vrhovi hrušk pa naj gledajo ven. Pecite 20 min oziroma dokler klafuti po vrhu ne porjavi. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.
  • *Pecite v pečici brez konvekcije

Sorodni recepti

Poglej vse