Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

Klafuti s hruškami

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 C. Penasto vmešajte jajca in sladkor, da se zgostijo. Dodajte moko in mešajte, dokler ni zmes gosta in gladka in spominja na testo za palačinke.
  2. Dodajte sladkor smetano in mleko, zvezdnati janež in cimet ter dajte na stran. 
  3. Pekač premera 25 cm dobro namastite z maslom. Hruške narežite na 6 ali 8 delov, odstranite sredico in jih zložite na dno posode.
  4. Čez prelijte testo, vrhovi hrušk pa naj gledajo ven. Pecite 20 min oziroma dokler klafuti po vrhu ne porjavi. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

*Pecite v pečici brez konvekcije

sestavine

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 47 g moke
  • 172 g sladke smetane
  • 172 g mleka
  • ščep zvezdnatega janeža
  • 1/2 žličke cimeta
  • ščep soli
  • 15 g masla
  • 4 zrele hruške, vsaka okoli 180 g
  • sladkorj v prahu za posip

Sorodni recepti