kirnja s pirejem iz buče in horopita, divjim jagodičevjem in čipsom iz listov kawakawa

kirnja s pirejem iz buče in horopita, divjim jagodičevjem in čipsom iz listov kawakawa

Opis

Robide namakamo v kisu 30 minut

Za pire bučo olupimo in odstranimo semena. Narežemo jo na manjše kose, da se bo enakomerno spekla. Začinimo s soljo, poprom in listi horopita, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici okrog 30 minut pri 180 stopinjah Celzija, da se zmehča.

Na drugem pekaču z oljčnim oljem pokapamo liste kawakawa in posolimo. Pečemo okrog deset minut, da se hrustljavo zapečejo v čips.

Bučnice začinimo s soljo, poprom in horopitom. Pokapamo z oljčnim oljem in pečemo pri 180 °C.

Za pire damo v mulitpraktik limski fižol in bučo. Zmeljemo in pokapamo z nekaj avokadovega olja z limeto. Pokusimo in dodatno začinimo po potrebi. Po želji pire razredčimo z malo smetane.

Tapiokino moko premešamo s soljo. V njej povaljamo ribje filete. V ponvi z debelim dnom segrejemo maslo z malo oljčnega olja. V ponev damo filete in jih pečemo na srednje velikem ognju, da dobijo hrustljavo skorjico. Pečene filete pustimo počivati sedem minut.

Za serviranje pire naložimo vodoravno na krožnik, ob robu dodamo čips in nato dodamo še žličko pireja. Dve robidi dodamo na čips na drugem koncu in ribo. Potresemo s praženimi bučnicami in pokapamo še z malo avokadovega olja z limeto. 


Robide namakamo v kisu 30 minut

Za pire bučo olupimo in odstranimo semena. Narežemo jo na manjše kose, da se bo enakomerno spekla. Začinimo s soljo, poprom in listi horopita, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici okrog 30 minut pri 180 stopinjah Celzija, da se zmehča.

Na drugem pekaču z oljčnim oljem pokapamo liste kawakawa in posolimo. Pečemo okrog deset minut, da se hrustljavo zapečejo v čips.

Bučnice začinimo s soljo, poprom in horopitom. Pokapamo z oljčnim oljem in pečemo pri 180 °C.

Za pire damo v mulitpraktik limski fižol in bučo. Zmeljemo in pokapamo z nekaj avokadovega olja z limeto. Pokusimo in dodatno začinimo po potrebi. Po želji pire razredčimo z malo smetane.

Tapiokino moko premešamo s soljo. V njej povaljamo ribje filete. V ponvi z debelim dnom segrejemo maslo z malo oljčnega olja. V ponev damo filete in jih pečemo na srednje velikem ognju, da dobijo hrustljavo skorjico. Pečene filete pustimo počivati sedem minut.

Za serviranje pire naložimo vodoravno na krožnik, ob robu dodamo čips in nato dodamo še žličko pireja. Dve robidi dodamo na čips na drugem koncu in ribo. Potresemo s praženimi bučnicami in pokapamo še z malo avokadovega olja z limeto. 

sestavine

Sestavine

  • 10 80g filetov novozelandske kirnje
  • tapiokina moka za pomokanje
  • 0.25 buče
  • 2 žlički suhih listov horopita
  • 375 g limskega fižola iz pločevinke
  • avokadovo olje z limeto
  • 0.5 skodelice smetane
  • 40 robid
  • 3 žlice kisa iz robid
  • 20 listov kawakawa
  • 0.5 skodelice bučnic
  • 100 g masla
  • oljčno olje