Opis

Kipniki s slano karamelo

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180°C. Z maslom namastite 4 manjše keramične pekače (za približno eno skodelico).
  2. V veliko skledo presejte moko. Vmešajte ¾ rjavega sladkorja, piment, ingver in sol. Na sredini naredite jamico. V lončku premešajte mleko, maslo, vaniljo in jajca. Mešanico zlijte v jamico in premešajte, da dobite gladko testo. Vmešajte še pekane.
  3. V pekače razporedite zlato sirup in sol. Premešajte. Čez nalijte testo, potresite s preostankom rjavega sladkorja in prelijte s kropom.

sestavine

  • 1½ skodelica moke s pecilnim praškom
  • 1 skodelica (220 g) rjavega sladkorja
  • ½ žličke pimenta
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ščep soli
  • ⅓ skodelice praženih in drobno nasekljanih pekanov
  • 90 ml mleka
  • 115 g stopljenega in ohlajenega masla
  • 1 ½ žlička vaniljevega ekstrakta
  • 2 rahlo stepeni jajci
  • 8 žlic zlatega sirupa
  • ½ žličke soli
  • 1½ skodelica (375 ml) kropa
  • sladkor v prahu za posip
  • crème fraiche ali stepena sladka smetana za postrežbo

Sorodni recepti