Kipnik v kozarcu z malinovim džemom
Recept je iz: Justine Schofield
Kipnik v kozarcu z malinovim džemom
sestavine
- Džem z gozdnimi sadeži:
- 200 g grobo nasekljanih jagod
- 150 g malin
- ½ čajne žličke vaniljeve paste
- 25 g fino mletega sladkorja
- Kipnik:
- maslo, s katerim bomo namazali kozarce
- 150 g zmehčanega nesoljenega masla
- 150 g fino mletega sladkorja
- fino nastrgani lupini 2 pomaranč
- ščepec morske soli
- 3 srednje velika jajca
- 150 g presejane samovzhajajoče moke
- 45 g rozin
- vaniljev sladoled za dodatek
Priprava
- Vse sestavine za pripravo džema damo v skledo.
- Steklene kozarce namažemo z maslom. Maslo in sladkor zmešamo v mešalniku z lopatkami. Dodamo jajca, potem pa še moko, lupino pomaranče, sol in rozine. Mešanico za džem razporedimo v 6 kozarcev. Sledi masa za kipnik, položimo jo na gozdne sadeže. Kozarce postavimo v pekač, ki naj bo skoraj tako globok kot kozarci.
- Pečemo 1 uro pri 160 stopinjah v vodni kopeli. Kipnike preverimo tako, da rahlo pritisnemo nanje. Biti morajo prožni.
- Postrežemo še vroče in dodamo kepico sladoleda.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem