Kipnik v kozarcu z malinovim džemom

sestavine

  • Džem z gozdnimi sadeži:
  • 200 g grobo nasekljanih jagod
  • 150 g malin
  • ½ čajne žličke vaniljeve paste
  • 25 g fino mletega sladkorja
  • Kipnik:
  • maslo, s katerim bomo namazali kozarce
  • 150 g zmehčanega nesoljenega masla
  • 150 g fino mletega sladkorja
  • fino nastrgani lupini 2 pomaranč
  • ščepec morske soli
  • 3 srednje velika jajca
  • 150 g presejane samovzhajajoče moke
  • 45 g rozin
  • vaniljev sladoled za dodatek

Priprava

  • Vse sestavine za pripravo džema damo v skledo.
  • Steklene kozarce namažemo z maslom. Maslo in sladkor zmešamo v mešalniku z lopatkami. Dodamo jajca, potem pa še moko, lupino pomaranče, sol in rozine. Mešanico za džem razporedimo v 6 kozarcev. Sledi masa za kipnik, položimo jo na gozdne sadeže. Kozarce postavimo v pekač, ki naj bo skoraj tako globok kot kozarci.
  • Pečemo 1 uro pri 160 stopinjah v vodni kopeli. Kipnike preverimo tako, da rahlo pritisnemo nanje. Biti morajo prožni.
  • Postrežemo še vroče in dodamo kepico sladoleda.

Sorodni recepti

Poglej vse