Opis

Kenguru z omako iz borovnic in rabarbare

Priprava

  1. Borovnice 15 minut namakajte v vroči jušni osnovi. Meso posušite z brisačko in ga posolite ter izdatno popoprajte.
  2. V veliki ponvi na srednjem do močnem ognju stopite pol masla in oljčno olje. Meso pecite 3-4 minute na vsaki strani oziroma kakor ga imate radi. Meso prenesite na pladenj in ga pustite počivati 4-5 minut, ta čas pa skuhajte omako.
  3. V ponev dajte preostanek masla in rabarbaro. Z leseno kuhalnico postrgajte po dnu ponve, da vsi karamelizirani delci odstopijo. Dodajte šalotko in odcejene borovnice (osnovo prihranite). Pražite še minutko, do zlatega.
  4. Deglazirajte z vinom, pokuhajte do polovice in dodajte osnovo, od borovnic. Rahlo kuhajte še 5-10 minut, da se omaka zgosti. Začinite in dodajte še sok od mesa, ki je ostal na pladnju, da bo še okusneje

sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 40 g masla
  • 4 fileji kenguruja (okoli 450 g)
  • 80 g drobno nasekljane rabarbare
  • 2 drobno nasekljani šalotki
  • 3 žlice suhih borovnic
  • ⅓ skodelice rdečega vina
  • ½ skodelice vroče telečje ali piščančje jušne osnove
  • sol in poper

Sorodni recepti