Opis

Priprava

Maslo stopimo v globoki kozici na srednjem ognju, dokler se ne začne peniti in postane zlate barve. Dodamo čebulo, zmanjšamo ogenj in počasi dušimo na majhnem ognju približno osem minut, dokler se ne zmehča. Dodamo riž, garam masalo in kurkumo. Mešamo dve minuti, dokler ni vse prekrito s čebulo.

Dodamo osnovo in premešamo. Pokrijemo in pustimo kuhati na majhnem ognju 15 minut, dokler se tekočina ne vpije. Približno pet minut pred koncem kuhanja preverimo začimbe in dodamo filete vahenj ter še malce masla. Kuhamo pokrito, dokler se riž ne zmehča, potem pa z vilicami nežno umešamo ribo v riž.

Večje porcije postrežemo na toplih krožnikih ter okrasimo s peteršiljem, mehko kuhanim jajcem in rezinami limone.

sestavine

Sestavine:

  • 1 žlica masla
  • 1 olupljena in drobno nasekljana čebula
  • 250 g splaknjenega in odcejenega riža basmati
  • 1 žlica garam masale
  • 1 zvrhana žlička kurkume
  • 600 ml piščančje osnove
  • 2 manjša fileta vahnje brez kože
  • manjši šop nasekljanega peteršilja
  • 3 mehko kuhana olupljena in prepolovljena jajca
  • rezine limone za okras

Sorodni recepti