Kavna torta v plasteh
Recept je iz: Michela Chiappa
Stepemo rumenjake, maslo in sladkor. Maslo mora imeti sobno temperaturo. Polovico instantne kave raztopimo v treh žlicah vroče vode v skledici, nato vmešamo v jajčno zmes.
V drugi skledi raztopimo preostalo kavo v 100 ml vroče vode. Prelijemo jo v plitvo posodo skupaj z brendijem in amarettom. Premešamo in prihranimo.
10 cm x 20cm velik pekač (za približno kilogramsko štruco) obložimo s plastično folijo. Čez rob je pustimo viseti toliko, da bomo z njo prekrili vrh.
Piškote z obeh strani na hitro potopimo v mešanico kave in likerja. Pazimo, da ne vpijejo preveč tekočine.
Namočene piškote zložimo po dnu in stranicah pekača.
Kremo razporedimo po pekaču in jo prekrijemo z namočenimi piškoti. Po vrhu pokrijemo s plastično folijo in torto damo v hladilnik vsaj za pol ure do eno uro.
Pred postrežbo v suhi ponvi prepražimo mandlje v lističih. V petih minutah jih zlato zapečemo.
Torto zvrnemo na servirni krožnik. Sladko smetano stepamo, dokler ne postane rahla in penasta. Z njo premažemo torto. Okrasimo jo s praženimi mandlji v lističih.
sestavine
- Sestavine8 žlic instantne kave 100 ml brendija 100 ml amaretta 200 g otroških piškotov 100 g mandljev v lističih 300 ml goste sladke smetane 4 rumenjaki 175 g neslanega masla 175 g sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Michela Chiappa
Dvojna pita
Recepti Michela Chiappa
Osnovno testo za jajčne testenine
Recepti Michela Chiappa
Brancin v paketku
Recepti Michela Chiappa
Mavrični njoki z rikoto
Recepti Michela Chiappa
Krema z rikoto
Recepti Michela Chiappa
Mazljiva piščančja jetrna pašteta
Recepti Michela Chiappa
Zelenjavna lazanja z gobami
Recepti Michela Chiappa
Mandljevo pecivo s hruškami in medom – brez glutena
Recepti Michela Chiappa
Pecivo s pomarančami, mandlji, koruznim zdrobom in začimbnim sirupom