Kavna torta v plasteh

Stepemo rumenjake, maslo in sladkor. Maslo mora imeti sobno temperaturo. Polovico instantne kave raztopimo v treh žlicah vroče vode v skledici, nato vmešamo v jajčno zmes.

V drugi skledi raztopimo preostalo kavo v 100 ml vroče vode. Prelijemo jo v plitvo posodo skupaj z brendijem in amarettom. Premešamo in prihranimo.

10 cm x 20cm velik pekač (za približno kilogramsko štruco) obložimo s plastično folijo. Čez rob je pustimo viseti toliko, da bomo z njo prekrili vrh.

Piškote z obeh strani na hitro potopimo v mešanico kave in likerja. Pazimo, da ne vpijejo preveč tekočine.

Namočene piškote zložimo po dnu in stranicah pekača.

Kremo razporedimo po pekaču in jo prekrijemo z namočenimi piškoti. Po vrhu pokrijemo s plastično folijo in torto damo v hladilnik vsaj za pol ure do eno uro.

Pred postrežbo v suhi ponvi prepražimo mandlje v lističih. V petih minutah jih zlato zapečemo.

Torto zvrnemo na servirni krožnik. Sladko smetano stepamo, dokler ne postane rahla in penasta. Z njo premažemo torto. Okrasimo jo s praženimi mandlji v lističih.

sestavine

  • Sestavine8 žlic instantne kave 100 ml brendija 100 ml amaretta 200 g otroških piškotov 100 g mandljev v lističih 300 ml goste sladke smetane 4 rumenjaki 175 g neslanega masla 175 g sladkorja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse