Opis

Priprava:

1. Meso prerežemo na dva kosa. Solimo in popramo. Česen olupimo in ga narežemo na majhne kose. Meso in česen položimo v veliko posodo in ju prelijemo z oljčnim oljem. Meso pustimo v hladilniku 10 do 15 minut.

2. Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jih popečemo v ponvi na malo oljčnega olja. Ko se čebula zmehča, dodamo papriko in čili, ki smo ju narezali na kolobarje, in sladko koruzo. Po 2 do 3 minutah dodamo paradižnikov pire ali sok in ščepec sladkorja. Zelenjavo dušimo še 2 minuti. Dodamo balzamični kis, pomešamo in počakamo, da se omaka zgosti.

3. Krompir olupimo in skuhamo. V posodi ga pretlačimo in dodamo maslo ter sveže mleko. Tlačimo ga, dokler ne dobimo pireja. Solimo in dodamo makova semena. Pomešamo.

4. V dobro segreti ponvi popečemo kosa mesa. Pogosto ju obračamo in ju popečemo po svojem okusu, glede na to, ali imamo raje dobro ali srednje zapečeno meso.

5. Na del krožnika položimo pire krompir v model, ki smo ga pred tem namastili. Odstranimo model. Na drug del krožnika položimo zelenjavo z omako. Meso prerežemo po diagonali na tanke rezine. Meso razporedimo po zelenjavi. Okrasimo z vejico zelene.

Priprava:

1. Meso prerežemo na dva kosa. Solimo in popramo. Česen olupimo in ga narežemo na majhne kose. Meso in česen položimo v veliko posodo in ju prelijemo z oljčnim oljem. Meso pustimo v hladilniku 10 do 15 minut.

2. Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jih popečemo v ponvi na malo oljčnega olja. Ko se čebula zmehča, dodamo papriko in čili, ki smo ju narezali na kolobarje, in sladko koruzo. Po 2 do 3 minutah dodamo paradižnikov pire ali sok in ščepec sladkorja. Zelenjavo dušimo še 2 minuti. Dodamo balzamični kis, pomešamo in počakamo, da se omaka zgosti.

3. Krompir olupimo in skuhamo. V posodi ga pretlačimo in dodamo maslo ter sveže mleko. Tlačimo ga, dokler ne dobimo pireja. Solimo in dodamo makova semena. Pomešamo.

4. V dobro segreti ponvi popečemo kosa mesa. Pogosto ju obračamo in ju popečemo po svojem okusu, glede na to, ali imamo raje dobro ali srednje zapečeno meso.

5. Na del krožnika položimo pire krompir v model, ki smo ga pred tem namastili. Odstranimo model. Na drug del krožnika položimo zelenjavo z omako. Meso prerežemo po diagonali na tanke rezine. Meso razporedimo po zelenjavi. Okrasimo z vejico zelene.

sestavine

Sestavine

  • 400 g telečjega ramsteka
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice paradižnikovega pireja
  • 2 stroka česna
  • 100 g sladke koruze
  • 1 paprika
  • 1 čili
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 2 krompirja
  • 20 g masla
  • 200 ml svežega mleka
  • makova semena
  • oljčno olje
  • sol
  • belega sladkorja

Sorodni recepti