Karni stobá (dušeno meso)

Priprava:

Meso narežemo na kocke, potresemo z mletim kuminom in pustimo, da se marinira 15 minut. Dolge vigne narežemo na 2-cm kose. Čebulo in česen olupimo in narežemo na veliko kose. Čili narežemo na 6 kosov. V loncu segrejemo olje in meso pečemo 10 minut.

Dodamo čebulo, česen, sladko sojino omako, paradižnikovo mezgo in čili. Dobro premešamo in dodamo toliko vode, da je meso pod njo. Lonec pokrijemo s pokrovko.

Meso kuhamo 90 minut in občasno premešamo. Po potrebi dodamo vodo. Po 80 minutah dodamo dolge vigne in jih kuhamo z mesom. Začinimo s soljo in poprom.


Priprava:

Meso narežemo na kocke, potresemo z mletim kuminom in pustimo, da se marinira 15 minut. Dolge vigne narežemo na 2-cm kose. Čebulo in česen olupimo in narežemo na veliko kose. Čili narežemo na 6 kosov. V loncu segrejemo olje in meso pečemo 10 minut.

Dodamo čebulo, česen, sladko sojino omako, paradižnikovo mezgo in čili. Dobro premešamo in dodamo toliko vode, da je meso pod njo. Lonec pokrijemo s pokrovko.

Meso kuhamo 90 minut in občasno premešamo. Po potrebi dodamo vodo. Po 80 minutah dodamo dolge vigne in jih kuhamo z mesom. Začinimo s soljo in poprom.

sestavine

  • Sestavine:1 kg puste govedine 5 žlic kumina 500 g dolge vigne 2 čebuli 2 stroka česna 1 čili madame jeanette 2 žlici sladke sojine omake ketjap manis 2 žlički paradižnikove mezge sol sveže mleti poper

Priprava