Opis

Priprava:

  1. Olje vlijemo v večjo kozico na srednjem ognju.
  2. Pražimo kari v prahu 1 minuto, dokler ne spusti arome.
  3. Dodamo čili, čebulo, česen in ingver ter pražimo, dokler sestavine ne pozlatijo.
  4. Dodamo paradižnik in sok tamarinde ter kuhamo, dokler ne dobimo omake.
  5. Dodamo rakovico in jo v pokriti kozici kuhamo 20 minut.
  6. Kozico odkrijemo in kuhamo še 5 minut.
  7. Primešamo sladkor.
  8. Preden postrežemo, dodamo nasekljan koriander in po želji čapate.

sestavine

  • 1 velika močvirska rakovica
  • 1 rdeča čebula
  • 4 zeleni čiliji
  • 1 velik gomolj ingverja
  • 4 stroki česna
  • 4 čajne žličke karija v prahu
  • 1 šop sveže dhanie (koriander)
  • 200 ml soka tamarinde
  • 4 čajne žličke rjavega sladkorja
  • sol in poper
  • 2 pločevinki narezanega paradižnika
  • koruzno olje za kuhanje

Sorodni recepti