Kari z rakovico in tamarindo
Recept je iz: Kiran Jethwa
Priprava:
- Olje vlijemo v večjo kozico na srednjem ognju.
- Pražimo kari v prahu 1 minuto, dokler ne spusti arome.
- Dodamo čili, čebulo, česen in ingver ter pražimo, dokler sestavine ne pozlatijo.
- Dodamo paradižnik in sok tamarinde ter kuhamo, dokler ne dobimo omake.
- Dodamo rakovico in jo v pokriti kozici kuhamo 20 minut.
- Kozico odkrijemo in kuhamo še 5 minut.
- Primešamo sladkor.
- Preden postrežemo, dodamo nasekljan koriander in po želji čapate.
sestavine
- 1 velika močvirska rakovica 1 rdeča čebula 4 zeleni čiliji 1 velik gomolj ingverja 4 stroki česna 4 čajne žličke karija v prahu 1 šop sveže dhanie (koriander) 200 ml soka tamarinde 4 čajne žličke rjavega sladkorja sol in poper 2 pločevinki narezanega paradižnika koruzno olje za kuhanje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Kiran Jethwa
Kalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
Recepti Kiran Jethwa
Rezanci z rakom, belim vinom, česnom in peteršiljem
Recepti Kiran Jethwa
Bouillabaisse (ribja obara) z Viktorijinega jezera in omaka rouille
Recepti Kiran Jethwa
Rakci v maslu
Recepti Kiran Jethwa
V soli pečena postrv s holandsko omako s papriko na posteljici iz belušev ter hrustljave prekajene šunke
Recepti Kiran Jethwa
Male ostrige s pridihom Vzhoda (enkratna in osvežujoča azijska polivka za sveže ostrige)