Kari z indijskimi oreščki

Kari z indijskimi oreščki

sestavine

  • 250g indijskih oreščkov
  • 2 žlici masla ghee
  • 1 velika čebula, fino nasekljana
  • 1 vejica karija, listki
  • 2 zelena čilija, narezana
  • 1 10-cm pandanov list
  • ½ žličke praženih semen kumina mleta
  • ½ žličke kurkume
  • 1 žličke čilija v prahu
  • 1 palčka cimeta
  • 300ml kokosovega mleka
  • 150ml kokosove kreme
  • ščepec praženega karija v prahu

Priprava

  • V majhno posodo nalijte vodo in vanjo namočite indijske oreščke za eno uro. Ko se oreščki zmehčajo, precedite vodo, pustite, da se nekoliko osušijo.
  • Medtem na visoki temperaturi v srednje veliki ponvi segrejte ghee. Ko je vroče, dodajte čebulo, karijeve listke, čili in pandan. Premešajte.
  • Ko čebula lepo zadiši in začne spreminjati barvo, dodajte kumin, kurkumo, čili v prahi in palčko cimeta. Mešajte na visoki temperaturi, da se začimbe nekoliko popražijo.
  • Dodajte osušene indijske oreščke in premešajte.
  • Dodajte kokosovo mleko, zavrite in kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti.
  • Vmešajte kokosovo kremo, zavrite in odstavite z ognja. Začinite po okusu.
  • Jed dajte v posodo za serviranje, okrasite z kokosovo kremo in praženim karijem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse