Kari z indijskimi oreščki
Recept je iz: Peter Kuruvita
Kari z indijskimi oreščki
sestavine
- 250g indijskih oreščkov
- 2 žlici masla ghee
- 1 velika čebula, fino nasekljana
- 1 vejica karija, listki
- 2 zelena čilija, narezana
- 1 10-cm pandanov list
- ½ žličke praženih semen kumina mleta
- ½ žličke kurkume
- 1 žličke čilija v prahu
- 1 palčka cimeta
- 300ml kokosovega mleka
- 150ml kokosove kreme
- ščepec praženega karija v prahu
Priprava
- V majhno posodo nalijte vodo in vanjo namočite indijske oreščke za eno uro. Ko se oreščki zmehčajo, precedite vodo, pustite, da se nekoliko osušijo.
- Medtem na visoki temperaturi v srednje veliki ponvi segrejte ghee. Ko je vroče, dodajte čebulo, karijeve listke, čili in pandan. Premešajte.
- Ko čebula lepo zadiši in začne spreminjati barvo, dodajte kumin, kurkumo, čili v prahi in palčko cimeta. Mešajte na visoki temperaturi, da se začimbe nekoliko popražijo.
- Dodajte osušene indijske oreščke in premešajte.
- Dodajte kokosovo mleko, zavrite in kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti.
- Vmešajte kokosovo kremo, zavrite in odstavite z ognja. Začinite po okusu.
- Jed dajte v posodo za serviranje, okrasite z kokosovo kremo in praženim karijem v prahu.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami