Kari s polenovko s paradižnikovim čatnijem

Kari s polenovko s paradižnikovim čatnijem

Opis

Priprava

Krompir garam masala:

Pečico predhodno segrejemo na 220 ºC. Krompir porazdelimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Poškropimo ga z oljčnim oljem in potresemo z garam masalo. Vse dobro premešamo in krompir pečemo v pečici približno 25 minut oziroma dokler ne pozlati in je hrustljav.

 

Paradižnikov čatni:

Čebulo olupimo in nasekljamo. Feferon prerežemo po dolžini, odstranimo semena in ga narežemo na polobroče. Paradižnike po dolgem prerežemo na četrtine. Semena odstranimo in paradižnike narežemo na kocke.

V kozici segrejemo malce olja, dodamo čebulo in feferon ter pražimo približno 2 minuti.

Dodamo kocke paradižnika, sladkor in vinski kis. Zavremo in nato kuhamo približno 10 minut na šibkem ognju.

Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

 

Kari s polenovko:

Čebulo olupimo in nasekljamo. Filete polenovke posušimo s papirnato brisačo in narežemo na kocke.

Cvetačo narežemo na majhne cvetove.

V kozici segrejemo malce arašidovega olja, dodamo čebulo, kurkumo in kumin ter pražimo približno 2 minuti.

Dodamo cvetačo, polenovko, jogurt in malce vode ter pustimo, da se polenovka skuha na šibkem ognju, približno 8 minut.

Začinimo z malce soli in sveže mletega popra. Liste koriandra odtrgamo in narežemo.

Postrežba:

Krompir, kari s polenovko in paradižnikovim čatnijem razdelimo na krožnike. Potresemo s koriandrom.

sestavine

Krompir garam masala

  • 700 g kuhanega krompirja
  • oljčno olje za peko
  • 1 žlica garam masale

Paradižnikov čatni

  • 1 čebula
  • 1 rdeč feferon
  • 5 paradižnikov
  • arašidovo olje
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa

Kari s polenovko

  • 1 čebula
  • 300 g fileta polenovke
  • 1 majhna cvetača
  • arašidovo olje
  • 2 žlički kurkume
  • 2 žlički kumina
  • 150 ml jogurt
  • 150 ml vode
  • 0.5 šopka koriandra

Dodatne potrebščine

  • papir za peko
  • papirnate brisače

Sorodni recepti