Kari s piščancem in sladkim krompirjem z dalom iz rumene leče

Kari s piščancem in sladkim krompirjem z dalom iz rumene leče

Opis

1. Vse sestavine za dal damo v kozico in počasi kuhamo, dokler leča ne začne razpadati.

2. V veliki težki kozici čebulo na oljčnem olju popražimo do rjavega.

3. Dodamo začimbe in paradižnik ter kuhamo tri minute.

4. Dodamo piščančjo jušno osnovo in jo reduciramo za polovico.

5. Dodamo piščanca in kokosovo mleko ter kuhamo deset minut.

6. Dodamo jajčevec, bučko, špinačo in sladki krompir, da se segrejejo.

7. Dal okrasimo s svežo limeto in meto ter s karijem postrežemo na listu banane.

8. Na kari za okras položimo velik ocvrt rdeč čili.

sestavine

  • 500 g rumene leče
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 0.5 žličke gorčičnih semen
  • 0.5 žličke mletega kumina
  • 0.5 žličke čilija v prahu
  • 1 čili z odstranjenimi semeni
  • nasekljan
  • 2 piščančjih prsi
  • narezanih na grižljaje
  • 400 ml dobre piščančje jušne osnove
  • 1 velik predhodno kuhan kos sladkega krompirja
  • 1 velik predhodno kuhan jajčevec
  • 2 veliki beli čebuli
  • drobno narezani
  • 1 bučka
  • narezana na kose
  • 1 prgišče sveže špinače
  • 1 cel čili
  • 1 žlička semen koriandra
  • 1 žlička semen kumina
  • 1 žlička kurkume
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 2 sveža paradižnika
  • narezana na kockice
  • 1 bananin list
  • 1 limeta
  • 1 prgišče nasekljane mete