Karamelno-čokoladne makadamije

Karamelno-čokoladne makadamije

Opis

Makadamije pražite v pečici pri 160°C, dokler ne postanejo zlatorjave barve. Odstranite jih iz pečice in jih pustite na toplem. Vodo in sladkor postavite v bakreno kozico in zavrite ter vmes stranice postrgajte s čistim čopičem, če se začnejo nabirati kristali. Sladkorni sirup segrejte na 114°C, potem pa dodajte še tople makadamije. Umaknite s štedilnika in mešajte, dokler sladkor ponovno ne kristalizira okoli makadamij. Spet povečajte ogenj in sladkor karamelizirajte. Nežno mešajte in prelijte vse makadamije. Ko karamelizira, ugasnite, dodajte maslo in sol, ter mešajte, da so vse makadamije enakomerno prekrite. Na podlagi jih ločite. Ko se ohladijo, polovico nasekljajte, jih stresite v skledo in pokrijte s plastično folijo, dokler jih ne boste potrebovali.

 

Mlečno čokolado stopite in jo temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Temperirate jo tako, da jo daste v plastično skledo in jo v 30-sekundnih intervalih segrevate v mikrovalovki, dokler ni 50 % tekoče in 50 % še trdne čokolade. Energično jo mešajte, da se stopi v celoti. Med mešanjem jo lahko tudi segrevate s sušilcem za lase. Cele makadamije potopite v mlečno čokolado, potem pa jih takoj povaljajte v nasekljanih makadamijah. Ko se strdijo, jih še enkrat potopite v mlečno čokolado in jih položite na s peki papirjem oblečen pekač. 

sestavine

Sestavine

  • 300 g makadamij
  • 125 g fino mletega sladkorja
  • 25 ml vode
  • 10 g nesoljenega masla
  • 300 g kakovostne mlečne čokolade

Sorodni recepti