Karamelizirane hruške in krema iz mladega sira

Priprava:

1. Očistite hruške in jih narežite na koščke.

 

2. V ponvi segrejte maslo, dodajte hruške in pražite 2-3 minute. Dodajte timijan in muškatni orešček. Potresite s sladkorjem in pustite, da se karamelizira.

 

3. Zalijte z vinom, po želji flambirajte, čez nekaj minut odstavite in pustite, da se ohladi.

 

4. Stepite smetano s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Zmešajte mladi sir z medom in zmešajte skupaj s stepeno smetano.

 

5. Hruške in smetano v plasteh razporedite v kozarce. Sladico pustite v hladilniku vsaj 2 uri pred serviranjem.

sestavine

  • Za hruške800 g hrušk 50 ml vina marsala 2 jedilni žlici rjavega sladkorja 40 g masla 2 vejici timijana 1 ščepec muškatnega oreščkaZa kremo400 g mladega sira 200 g smetane za stepanje 2 jedilni žlici medu 2 jedilni žlici sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja Bourbon

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse