Kaneloni z lososom in velikimi kozicami
Recept je iz: Simon Rimmer
Kaneloni z lososom in velikimi kozicami
sestavine
- 12 lističev svežih testenin (približno 12,5 cm x 10 cm)
- 60 g masla
- 35 g moke
- 800 ml mleka
- 125 g rikote
- 300 g lososa (brez kože, v kockah)
- 150 g kuhanih kraljevih kozic (grobo nasekljanih)
- 125 g parmezana (na drobno naribanega)
- 30 g svežih krušnih drobtin
- Pesto:
- 1 šopek listov bazilike
- 15 g pinjol (popraženih)
- 125 g parmezana (naribanega)
- 175 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 1 strok česna
Priprava
- Pesto – zmešajte vse sestavine, da dobite gladko maso.
- Omaka – v ponvi stopite maslo, dodajte moko in na rahlem ognju kuhajte 3 minute.
- Počasi dodajajte mleko, da dobite gladko gosto omako. Kuhajte 5 minut.
- Približno 1/3 omake zlijte v skledo, dodajte rikoto in dobro premešajte. Potem vmešajte lososa, kozice in približno 4-5 žlic pesta.
- Polovico preostale omake z žlico naložite v pravokotno posodo za peko.
- Z žlico naložite mešanico lososa in kozic ob enega izmed robov vseh lističev testenin, zvijte in z odrezano stranjo položite v omako.
- Z žlico naložite še preostalo omako ter dodajte še nekaj kapljic pesta.
- Po vrhu potresite parmezan in krušne drobtine, pecite na 180°C 40 – 45 minut.
- Postrezite s česnovim kruhom in solato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami