Kaneloni z lososom in velikimi kozicami

sestavine

  • 12 lističev svežih testenin (približno 12,5 cm x 10 cm)
  • 60 g masla
  • 35 g moke
  • 800 ml mleka
  • 125 g rikote
  • 300 g lososa (brez kože, v kockah)
  • 150 g kuhanih kraljevih kozic (grobo nasekljanih)
  • 125 g parmezana (na drobno naribanega)
  • 30 g svežih krušnih drobtin
  • Pesto:
  • 1 šopek listov bazilike
  • 15 g pinjol (popraženih)
  • 125 g parmezana (naribanega)
  • 175 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 strok česna

Priprava

  • Pesto – zmešajte vse sestavine, da dobite gladko maso.
  • Omaka – v ponvi stopite maslo, dodajte moko in na rahlem ognju kuhajte 3 minute.
  • Počasi dodajajte mleko,  da dobite gladko gosto omako. Kuhajte 5 minut.
  • Približno 1/3 omake zlijte v skledo, dodajte rikoto in dobro premešajte. Potem vmešajte lososa, kozice in približno 4-5 žlic pesta.
  • Polovico preostale omake z žlico naložite v pravokotno posodo za peko.
  • Z žlico naložite mešanico lososa in kozic ob enega izmed robov vseh lističev testenin, zvijte in z odrezano stranjo položite v omako.
  • Z žlico naložite še preostalo omako ter dodajte še nekaj kapljic  pesta.
  • Po vrhu potresite parmezan in krušne drobtine,  pecite na 180°C 40 – 45 minut.
  • Postrezite s česnovim kruhom in solato.

Sorodni recepti

Poglej vse