Kaneloni z gobami
Recept je iz: Justine Schofield
Kaneloni z gobami
sestavine
- 250 g kanelonov znamke San Remo
- Nadev:
- 1 čebula, narezana na drobne kocke
- 2 stroka česna
- 1/2 šopka žajbljevih listov, nasekljamo
- 1/4 šopka timijana, liste potrgamo
- 500 g rjavih šampinjonov, narezanih na drobne kocke
- 500 g belih šampinjonov, narezanih na drobne kocke
- 65 g sušenih gobanov, namočimo in sesekljamo, tekočino prihranimo
- 125 ml belega vina
- Omaka:
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- 3 pločevinke paradižnikovih koščkov
- 20 g listov bazilike
- sol in poper
- ekstra deviško oljčno olje
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Pripravimo nadev. V veliko ponev prilijemo 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja. Dodamo čebulo, česen, žajbelj in timijan. Pražimo na srednjem ognju, da se vse zmehča.
- Dodamo šampinjone, pokapljamo z oljčnim oljem in med praženjem pojačamo ogenj.
- Dodamo gobane, vodo, v kateri so se namakali, in belo vino. Posolimo in kuhamo do mehkega, oziroma dokler ne vpijejo vse tekočine.
- Pripravimo omako. V dveh žlicah oljčnega olja prepražimo čebulo in česen. Prilijemo paradižnikove koščke, dodamo baziliko ter posolimo in popopramo. Na srednjem ognju počasi kuhamo od 25 do 30 minut.
- Nadevamo kanelone. Najlažje gre z dekorirno vrečko.
- Polovico omake prilijemo v pekač. Nanjo zložimo kanelone in jih prelijemo s preostalo omako. Pokrijemo s folijo in pečemo od 30 do 40 minut.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami