Kaneloni z bešamelom

Kaneloni z bešamelom

Opis

Priprava omake bešamel:

Maslo stopimo v ponvi in dodamo moko. Ves čas mešamo. Počasi dodajamo mleko, ves čas mešajoč, da se omaka ne prismodi ali da v njej ne ostanejo grudice. Začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in z belim poprom. Dodamo preostalo mleko in mešamo. Na koncu vmešamo ribani parmezan.

Priprava nadeva iz špinače in ricotte:

Kanelone nadevamo in damo v namazan pekač. Prelijemo jih z omako bešamel in potresemo z ribanim sirom. Pečemo v pečici (okrog 180 stopinj), dokler površina ne dobi lepe zlatorumene barve.

sestavine

Sestavine za omako

  • 3-4 žlice masla
  • 0.5 l mleka
  • 3 žlice moke
  • muškatni orešček
  • beli poper
  • sol
  • ribani parmezan

Sestavine za nadev

  • sveža špinača brez stebelc
  • 1-2 pora
  • 2 veliki čebuli
  • maslo
  • 1 skodelica sira ricotta
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • 2 žli oljčnega olja

Sorodni recepti