Priprava:

Vodo zlijemo v lonec.

Fižol, ki smo ga večer prej namočili, damo v vodo, lonec pokrijemo in pustimo, da se kuha.

Za šerbet v drug lonec vlijemo 500 ml vode.

Dodamo kristalni sladkor in mešamo, dokler se sladkor ne stopi.

Skuhan fižol vzamemo iz lonca in ga precedimo, nato pa dodamo v zavrelo vodo s sladkorjem.

Fižol kuhamo v sladkorni vodi, dokler se ne spremeni v šerbet.

Pekač obložimo s papirjem za peko. Kandirani fižol vzamemo iz šerbeta in ga razporedimo po papirju.

Preden ga damo v pečico, ga potresemo s kristalnim sladkorjem za hrustljavost.

Če želimo, ga lahko potresemo s sezamom, da okrepimo okus.

Damo v pečico, segreto na 90 stopinj.

Po 30 minutah vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

 

sestavine

  • 250 g fižola voda 250 g kristalnega sladkorja 500 ml vode (za šerbet) sezam papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse