Kandirani fižol
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Vodo zlijemo v lonec.
Fižol, ki smo ga večer prej namočili, damo v vodo, lonec pokrijemo in pustimo, da se kuha.
Za šerbet v drug lonec vlijemo 500 ml vode.
Dodamo kristalni sladkor in mešamo, dokler se sladkor ne stopi.
Skuhan fižol vzamemo iz lonca in ga precedimo, nato pa dodamo v zavrelo vodo s sladkorjem.
Fižol kuhamo v sladkorni vodi, dokler se ne spremeni v šerbet.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Kandirani fižol vzamemo iz šerbeta in ga razporedimo po papirju.
Preden ga damo v pečico, ga potresemo s kristalnim sladkorjem za hrustljavost.
Če želimo, ga lahko potresemo s sezamom, da okrepimo okus.
Damo v pečico, segreto na 90 stopinj.
Po 30 minutah vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
sestavine
- 250 g fižola voda 250 g kristalnega sladkorja 500 ml vode (za šerbet) sezam papir za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada