Kandirani datlji s čokolado in pomarančo

Kandirani datlji s čokolado in pomarančo

Opis

Priprava

1. Čokolado damo v skledo, ki smo jo postavili na kozico, v katero smo vlili nekaj centimetrov vode, in mešamo. Počakamo, da voda zavre, ugasnemo ogenj in počakamo, da se čokolada počasi stopi.

2. Pekač prekrijemo s peki papirjem.

3. Datlje prepolovimo, toda ne povsem. Odstranimo koščice in jih zavržemo. Nato datlje nadevamo s kandirano lupino. Nadevamo lahko tudi nekaj manjših kosov, če so bolj primerni za lupino. Datlje zapremo in stisnemo robove.

4. Vzamemo dvoje vilic in z njimi pomočimo vsak datelj v stopljeno čokolado ter ga postavimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Datlji se ne smejo dotikati.

5. Datlje postavimo na hladno, da se čokolada strdi.

sestavine

Sestavine

  • 125 g temne čokolade (s 55 do 70-% vsebnostjo kakava)
  • narezane ali v kosih
  • 12 datljev
  • 12 kosov kandirane pomarančne lupinice
  • približno 1 x 2 cm veliki kosi
  • primerno velikimi za datlje

Sorodni recepti