Kandirane olive
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Velike zelene olive razkoščičimo, natrgamo na velike kose po želji in damo v skledo.
Prelijemo z vročo vodo in pustimo, da odležijo in izgubijo kislost. Ko olive kislino sprostijo v vodo, jih vzamemo ven in dobro odcedimo.
Olive damo na krpo ali papirnato brisačo in osušimo.
V ponev vlijemo olje za cvrtje. Ko se olje segreje, dodamo olive in jih cvremo na nizki temperaturi.
Ocvrte olive damo na papirnato brisačo, da odcedimo odvečno olje.
Na koncu jih potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
sestavine
- 250 g zelenih oliv vroča voda olje za cvrtje sladkor v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada