Kanapeji s figami in gosjim jetri

Kanapeji s figami in gosjim jetri

Opis

Priprava:

Fige razrežemo na četrtine. Naribamo pomarančno lupinico. Vse sestavine za marmelado stresemo v večji lonec in pri srednji temperaturi kuhamo približno 30 minut. Zmes s paličnim mešalnikom zmešamo v napol gladko marmelado.

 

Opečence razrežemo, da dobimo trikotnike. Nanje razporedimo gosja jetra, nato še figovo marmelado. Fige narežemo. Okrasimo s figami in robidami. Po želji začinimo s soljo in poprom.

Dober tek.

sestavine

Sestavine

  • 1 zavitek opečenca
  • 200 g račjih ali gosjih jeter
  • 5 fig
  • 1 zavitek robid
  • sol
  • črni poper

Figova marmelada

  • 10 fig
  • 1 palčka cimeta
  • 1.5 dcl sladkorja
  • 1.5 žlice masla
  • 1.5 dcl rdečega vina
  • 1 dcl črnega ribeza
  • 1 žlica vinskega kisa
  • sok ene limete
  • lupinica polovice pomaranče

Sorodni recepti