Opis

Priprava:

1. V možnarju pripravimo omako iz dveh strokov česna, soli, koriandra in malo olja.

                               

2. Posolimo štiri kose morskega psa.

 

3. Malo olja vlijemo v posodo in dodamo omako. Dodamo dva prsta vode, ki naj zavreta, nato dodamo še morskega psa. Naj se kuha 15 minut.

4. V posodo damo dve žlici kisa, žlico moke, malo mlete paprike in to vmešamo v juho.

5. Dno krožnika pokrijemo z rezinami alentejskega kruha in nasekljanim koriandrom, po vrhu prelijemo juho in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 3 stroki česna
  • 1 šop koriandra
  • sol
  • 2 velika žlica olja
  • 1 majhna žlica mlete paprike
  • 2 velika žlica kisa
  • vejice mete
  • 4 kosi morskega psa
  • 1 velika žlica bele moke
  • 200 g trdega kruha

Sorodni recepti