Juha s puranjimi kroglicami

Juha s puranjimi kroglicami

Opis

Puranje kroglice: v skledi zmešamo jajce, čebulo, parmezan, peteršilj, sol in poper. Nato vse vmešamo v meso. Oblikujemo za žličko velike (15 ml) kroglice.  Razporedimo jih na pomaščen pekač in pečemo v pečici pri 200 °C okrog 15 minut, dokler digitalni termometer v središču kroglice ne pokaže 74 °C.

Medtem v veliki posodi zavremo jušno osnovo in 750 ml vode. Dodamo mlado čebulo, korenje, zeleno, poper in timijan. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da počasi vre deset minut. Dodamo rdečo papriko, jajčne rezance in mesne kroglice. Pokrito počasi kuhamo še okrog pet minut, da se testenine skuhajo al dente. Dodamo grah in počakamo, da se dobro pogreje.

sestavine

Sestavine

  • 3 skodelice manj slane piščančje jušne osnove
  • 2 mladi čebuli
  • očiščeni in tanko narezani
  • 1 korenček
  • narezan na kocke
  • 1 steblo zelene
  • narezano
  • 0.25 žličke popra
  • 0.25 žličke suhega timijana
  • 1 sladka rdeča paprika
  • nasekljana
  • 1 skodelica tankih jajčnih rezancev
  • 0.5 skodelice zamrznjenega graha
  • odmrznjenega

Puranje kroglice

  • 1 jajce
  • 0.25 skodelice naribanega parmezana
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 0.25 žličke soli
  • 0.25 žličke popra
  • 500 g pustega mletega puranjega mesa
  • 500 g puste mlete teletine

Sorodni recepti