Juha s pečeno bučo

Juha s pečeno bučo

Opis

Priprava:

 

1. Segrejte pečico na 190 stopinj (ventilacija). Bučo prerežite na pol in odstranite semena. Položite jo na pekač skupaj s celimi česnovimi stroki in čebulo. Prelijte jo z oljčnim oljem in posolite. Pecite okoli 50 minut..

 

 

2. Pečeno bučo olupite, česnu in čebuli odstranite lupino. Dajte jo v veliko kozico, dodajte osnovo, maslo, sol in poper. Kuhajte na zmernem ognju, 30 minut. Potem spasirajte in juho po želji precedite.

 

3. Pred serviranjem segrejte oljčno olje in ga zlijte v skledico skupaj s čilijem. Počaka naj kakih 15 minut. Smetano rahlo stepite, začinite s soljo, muškatnim oreščkom in nasekljano baziliko.

 

4. Klobaso na tenko narežite in jo popražite do zlatega. Odcedite jo na kuhinjski brisački.

 

5. Vsako skledico okrasite z rezinami klobase, čilijem in smetano.

 

Nasvet: preostanek oljčnega olja s čilijem lahko shranite za kdaj drugič v nepredušni posodi. 

sestavine

Sestavine

  • 1 maslena buča (1
  • 2 kg)
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 50 ml oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper

Za serviranje

  • 80 ml oljčnega olja
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 1 žlička mletega čilija v prahu
  • 150 ml sladke smetane
  • 2 vejici bazilike
  • 1.5 ščepca muškatnega oreščka
  • sol
  • 200 g sudžuka ali druge klobase

Sorodni recepti