Juha s humusom in jajčevci

Priprava:

Jajčevca zapečemo na štedilniku.

Čebulo olupimo in narežemo na polkolobarje.

V lonec, v katerem bomo kuhali juho, damo čebulo, lonec pokrijemo in čebulo počasi dušimo na majhnem ognju, dokler ne postekleni.

Štiri stroke česna stremo s ploščato stranjo noža, olupimo in dodamo čebuli.

Krompir dobro operemo. Ne lupimo ga, temveč samo prepolovimo in narežemo na tanke rezine. Dodamo ga v lonec k čebuli, premešamo in kuhamo naprej v pokritem loncu, dokler se krompir ne zmehča.

Približno žličko tahinija dodamo krompirju in čebuli, ki se kuhata.

Popečena jajčevca damo v globljo skledo, ki jo pokrijemo s plastično folijo. Počakamo, dokler jajčevca nista mlačna. Tako ju lažje olupimo.

Ponev postavimo na štedilnik. Vanjo damo žličko masla in ga stopimo. Na stopljeno maslo damo polovico kuhane čičerike, potresemo s ½ žličke kumina in pražimo, dokler čičerika malo ne porjavi.

Strok česna olupimo in drobno nasekljamo. Nasekljamo nekaj listkov rožmarina in jih dodamo čičeriki.  

Ko se krompir zmehča, ga prelijemo s skodelico in pol mesne jušne osnove. Dodamo popečeno čičeriko in premešamo. Lonec pokrijemo in pustimo, da se vse skupaj kuha.

Mlačna jajčevca olupimo in grobo narežemo.

Ko se vse sestavine juhe povsem zmehčajo, prilijemo skodelico vode in s paličnim mešalnikom meljemo, dokler ne dobimo pireja.

V juho dodamo popečena jajčevca, ½ žličke kumina in žlico tahinija. Vse premešamo.

V juho dodamo pest mlade špinače in 1,5 žlice lebneha, nato ponovno zmeljemo.

V ponev, v kateri smo pražili čičeriko, dodamo preostanek čičerike jo zlato zapečemo.

Odrežemo dve za prst debeli rezini bagete. Popražimo ju v ponvi, v kateri smo pražili čičeriko.

Od preostalega jajčevca odrežemo dve srednje debeli rezini, ju dodamo v ponev s kruhom in popečemo na obeh straneh.

Na popečeni razini kruha namažemo preostalo žlico lebneha in ju obložimo s popečenim jajčevcem. Potresemo z malo bazilike.  

Juho damo v servirno posodo, dodamo ji zapečeno čičeriko in okrog žličko tahinija. Po vrhu potresemo baziliko in postrežemo z rezinama kruha, ki smo ju pripravili.

sestavine

  • Sestavine2 jajčevca 3 srednje velike čebule 5 strokov česna 1 velik krompir 0.5 skodelica tahinija 1 žlička masla 1 skodelica kuhane čičerike 1 žlička kumina nekaj listkov rožmarina 1.5 skodelice mesne jušne osnove 1 skodelica vode 1.5 žlice arabskega jogurta labneha 1 pest mlade špinačePriloga ob postrežbi2 rezini bagete 1 jušna žlica lebneha 1 jajčevec nekaj listkov bazilike

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse