Juha s hobotnico

Kako jo pripravimo:

1. Fižol namočimo čez noč (8 do 10 ur).

2. Fižol skuhamo skupaj s klobasami, slanino, česnom, korenjem in lovorjem.

3. Dodamo poper in olje.

4. Kuhamo približno eno uro.

5. V posebni posodi skuhamo hobotnico in čebulo.

6. Ko so hobotnica, klobase in korenje kuhani, jih vzamemo iz lonca in narežemo na koščke.

7. V lonec s fižolom dodamo krompir narezan na kockice in zelje.

8. Dimljeno klobaso prebodemo in damo k fižolu.

9. Ko se vse skuha, dodamo še hobotnico, klobase, slanino, korenje in premešamo.

10. Dodamo paradižnikovo omako in kuhamo na šibkem ognju.

11. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se še malo pokuha.

sestavine

  • Sestavine500 g ledvičastega fižola 600 g krompirja 1 kg hobotnice 200 g slanine 1 klobasa 1 krvavica 1 dimljena klobasa 1 čebula 2 stroka česna 1 lovorov list 1 šop koriandra sol po okusu poper po okusu paradižnikova omaka ali mezga po okusu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse