Juha s hobotnico
Kako jo pripravimo:
1. Fižol namočimo čez noč (8 do 10 ur).
2. Fižol skuhamo skupaj s klobasami, slanino, česnom, korenjem in lovorjem.
3. Dodamo poper in olje.
4. Kuhamo približno eno uro.
5. V posebni posodi skuhamo hobotnico in čebulo.
6. Ko so hobotnica, klobase in korenje kuhani, jih vzamemo iz lonca in narežemo na koščke.
7. V lonec s fižolom dodamo krompir narezan na kockice in zelje.
8. Dimljeno klobaso prebodemo in damo k fižolu.
9. Ko se vse skuha, dodamo še hobotnico, klobase, slanino, korenje in premešamo.
10. Dodamo paradižnikovo omako in kuhamo na šibkem ognju.
11. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se še malo pokuha.
sestavine
- Sestavine500 g ledvičastega fižola 600 g krompirja 1 kg hobotnice 200 g slanine 1 klobasa 1 krvavica 1 dimljena klobasa 1 čebula 2 stroka česna 1 lovorov list 1 šop koriandra sol po okusu poper po okusu paradižnikova omaka ali mezga po okusu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"