Sorodna oddaja:Mehiška fiesta s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Petek 20 September ob 14:30 | Petek 20 September ob 22:30

Priprava

  1. Liste kaktusa narežite na 1 cm velike kose in jih dajte v skledo. Posolite in drgnite 30 sekund, potem pa kaktus sperite in posušite.
  2. V kozici zavrite 1 liter vode. Dodajte kaktus, kuhajte eno minuto in odcedite. Dajte na stran.
  3. Za juho kozico segrejte na srednjem ognju in dodajte koruzno olje ter čebulo. Rahlo popražite, da se ne obarva, vmes mešajte. Čez kakih 5 minut, ko se omehča, dodajte paradižnik in čili. Kuhajte še 3 minute, da se paradižnik omehča. Dodajte moko in dobro premešajte. Solite, poprajte in dodajte piščančjo osnovo ter dišečo metliko. Zavrite in rahlo kuhajte 20 minut. Metliko odstranite in spasirajte. Prelijte v čisto kozico.
  4. Juho še enkrat zavrite. V velik jušnik dajte kose kaktusa, avokada in tanke rezine sira cojita. Previdno vlijte juho, na vrh položite prepeličje jajce in okrasite s kalčki redkvic. Postrezite.

sestavine

Sestavine

  • 4 listi kaktusa
  • 2 žlici soli
  • 4 poširana prepeličja jajca
  • 100 g avokada
  • 50 g nastrganega sira cojita
  • 5 g kalčkov redkvice

Juha

  • 100 ml koruznega olja
  • 4 paradižniki
  • ½ drobno narezane čebule
  • 1 žlica moke
  • 1 suh čili chipotle
  • 4 skodelice piščančje osnove
  • 1 vejica dišeče metlike
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti