Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • JUHA IZ TOLŠČAKA:
  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • oljčno olje za peko
  • 425 g tolščaka
  • 1.2 l vode
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 65 g orehov
  • 125 g brieja
  • PREPEČENEC Z NAMAZOM IZ JAGODIČEVJA:
  • 8 rezin polnozrnatega prepečenca
  • 150 g malin
  • 250 g jagod
  • 100 g borovnic
  • 0.5 šopek mete
  • 1 žlica medu
  • 100 ml turškega jogurta
  • DODATNE POTREBŠČINE:
  • papir za peko
  • palični mešalnik

Priprava

  • Juha iz tolščaka:
  • 1. Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.
  • 2. V loncu segrejemo malo oljčnega olja, dodamo čebulo in česen ter pražimo približno 2 minuti. Dodamo 400 g tolščaka in ga pražimo približno 3 minute. Zalijemo z vodo in dodamo jušni kocki. Zavremo in pustimo vreti približno 5 minut.
  • 3. Pasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko juho. Začinimo s sveže mletim poprom.
  • 4. Juho precedimo skozi cedilo v čist lonec in jo pokuhamo na šibkem ognju.
  • 5. Segrejemo ponev in orehe pražimo približno 4 minute, da dobijo zlatorjavo barvo.
  • 6. Brie narežemo na koščke.
  • Prepečenec z namazom iz jagodičevja:
  • 1. Jagodam odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine.
  • 2. Liste mete odtrgamo in narežemo na trakove.
  • 3. Jogurt pomešamo z medom in vmešamo jagode, maline, borovnice ter meto.
  • 4. Prepečenec bogato namažemo z namazom.
  • Postrežba:
  • 1. Juho nalijemo v jušne skledice ali krožnike in vanje porazdelimo preostali tolščak, brie in orehe. Juho postrežemo s prepečencem z namazom iz jagodičevja.

Sorodni recepti

Poglej vse