Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja

Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja

Opis

Priprava

Juha iz tolščaka:

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.

V loncu segrejemo malo oljčnega olja, dodamo čebulo in česen ter pražimo približno 2 minuti. Dodamo 400 g tolščaka in ga pražimo približno 3 minute. Zalijemo z vodo in dodamo jušni kocki. Zavremo in pustimo vreti približno 5 minut.

Pasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko juho. Začinimo s sveže mletim poprom.

Juho precedimo skozi cedilo v čist lonec in jo pokuhamo na šibkem ognju.

Segrejemo ponev in orehe pražimo približno 4 minute, da dobijo zlatorjavo barvo.

Brie narežemo na koščke.

 Prepečenec z namazom iz jagodičevja:

Jagodam odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine.

Liste mete odtrgamo in narežemo na trakove.

Jogurt pomešamo z medom in vmešamo jagode, maline, borovnice ter meto.

Prepečenec bogato namažemo z namazom.

Postrežba:

Juho nalijemo v jušne skledice ali krožnike in vanje porazdelimo preostali tolščak, brie in orehe. Juho postrežemo s prepečencem z namazom iz jagodičevja.

sestavine

Juha iz tolščaka

  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • oljčno olje za peko
  • 425 g tolščaka
  • 1.2 l vode
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 65 g orehov
  • 125 g brieja

Prepečenec z namazom iz jagodičevja

  • 8 rezin polnozrnatega prepečenca
  • 150 g malin
  • 250 g jagod
  • 100 g borovnic
  • 0.5 šopek mete
  • 1 žlica medu
  • 100 ml turškega jogurta

Dodatne potrebščine

  • papir za peko
  • palični mešalnik

Sorodni recepti