Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- JUHA IZ TOLŠČAKA:
- 1 rdeča čebula
- 1 strok česna
- oljčno olje za peko
- 425 g tolščaka
- 1.2 l vode
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 65 g orehov
- 125 g brieja
- PREPEČENEC Z NAMAZOM IZ JAGODIČEVJA:
- 8 rezin polnozrnatega prepečenca
- 150 g malin
- 250 g jagod
- 100 g borovnic
- 0.5 šopek mete
- 1 žlica medu
- 100 ml turškega jogurta
- DODATNE POTREBŠČINE:
- papir za peko
- palični mešalnik
Priprava
- Juha iz tolščaka:
- 1. Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.
- 2. V loncu segrejemo malo oljčnega olja, dodamo čebulo in česen ter pražimo približno 2 minuti. Dodamo 400 g tolščaka in ga pražimo približno 3 minute. Zalijemo z vodo in dodamo jušni kocki. Zavremo in pustimo vreti približno 5 minut.
- 3. Pasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko juho. Začinimo s sveže mletim poprom.
- 4. Juho precedimo skozi cedilo v čist lonec in jo pokuhamo na šibkem ognju.
- 5. Segrejemo ponev in orehe pražimo približno 4 minute, da dobijo zlatorjavo barvo.
- 6. Brie narežemo na koščke.
- Prepečenec z namazom iz jagodičevja:
- 1. Jagodam odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine.
- 2. Liste mete odtrgamo in narežemo na trakove.
- 3. Jogurt pomešamo z medom in vmešamo jagode, maline, borovnice ter meto.
- 4. Prepečenec bogato namažemo z namazom.
- Postrežba:
- 1. Juho nalijemo v jušne skledice ali krožnike in vanje porazdelimo preostali tolščak, brie in orehe. Juho postrežemo s prepečencem z namazom iz jagodičevja.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Mineštra
Recepti Adam Liaw
Domači asam pedas
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Mineštra s fižolom in testeninami
Recepti Lora in Stoyan
Topla paradižnikova juha
Recepti Lora in Stoyan
Juha chowder z lososom in slanino
Recepti Lora in Stoyan
Paradižnikova obara z mesnimi kroglicami
Recepti Lora in Stoyan
Piščančja juha z limono
Recepti Lora in Stoyan
Goveja juha
Recepti Lora in Stoyan
Gobova juha z rižem