Juha iz govejih ličnic, muškatne buče v kislem testu
Zlijte 2 litra vrele vode v večjo posodo in dodajte jurčke, pustite, da se namakajo 20 minut.
Olivno olje segrejte v ponvi in popražite goveje ličnice. Nato jih dajte v večjo posodo.
Popražite čebulo v ponvi, da postane zlata in jo dajte v posodo. Enako naredite z muškatno bučo.
Tekočino z jurčki zlijte v posodo in vse skupaj zavrite.
Pustite rahlo vreti 3 ure, pokrovka naj bo rahlo odkrita, občasno premešajte in dolivajte vrelo vodo, če znatno izpareva.
Po treh urah v posodo stresite testenine orzo v obliki riža in kuhajte še 10 minut.
Vzemite najbolj okroglo štruco kruha iz kislega testa, ki jo lahko dobite. Odrežite vrh in izdolbite njeno notranjost.
Juho z zajemalko vlijte v izdolben kruh, vrh prekrijte z nasekljanim peteršiljem in postrezite.
sestavine
- Sestavine50 g posušenih jurčkov 2 l vode 4 žlice oljčnega olja 1 kos govejih ličnic 1 muškatna buča olupljena narezana na 5 cm debele koščke 1 čebula grobo narezana 250 g testenin orzo - v obliki riža 1 velika štruca kislega testa 3 šopi nasekljanega peteršilja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"