Juha iz govejih ličnic, muškatne buče v kislem testu

Zlijte 2 litra vrele vode v večjo posodo in dodajte jurčke, pustite, da se namakajo 20 minut.

Olivno olje segrejte v ponvi in popražite goveje ličnice. Nato jih dajte v večjo posodo.

Popražite čebulo v ponvi, da postane zlata in jo dajte v posodo. Enako naredite z muškatno bučo.

Tekočino z jurčki zlijte v posodo in vse skupaj zavrite.

Pustite rahlo vreti 3 ure, pokrovka naj bo rahlo odkrita, občasno premešajte in dolivajte vrelo vodo, če znatno izpareva.

Po treh urah v posodo stresite testenine orzo v obliki riža in kuhajte še 10 minut.

Vzemite najbolj okroglo štruco kruha iz kislega testa, ki jo lahko dobite. Odrežite vrh in izdolbite njeno notranjost.

Juho z zajemalko vlijte v izdolben kruh, vrh prekrijte z nasekljanim peteršiljem in postrezite. 

sestavine

  • Sestavine50 g posušenih jurčkov 2 l vode 4 žlice oljčnega olja 1 kos govejih ličnic 1 muškatna buča olupljena narezana na 5 cm debele koščke 1 čebula grobo narezana 250 g testenin orzo - v obliki riža 1 velika štruca kislega testa 3 šopi nasekljanega peteršilja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse