Juha iz čičerke in korenaste zelenjave
Priprava
Vso zelenjavo očistimo in narežemo ter jo skupaj s česnom pražimo na oljčnem olju, dokler se ne zmehča.
Ko se malo zapeče, dodamo čičerko in lupino ene limone. Zalijemo z vodo, dodamo paradižnik in pustimo, da zavre.
Če se na vrhu nabere pena, jo poberemo, nato pa dodamo začimbe in timijan ter skuhamo do konca.
Ko je čičerka kuhana, juho solimo in popramo. Preden postrežemo, odstranimo limonino lupino.
sestavine
- Sestavine oljčno olje 1 čebula 4 stroki česna strtega 0.5 gomolja zelene 2 pesi 2 korenčka majhen šopek timijana lupina ene limone 2 žlici mešanice začimb ras el hanut 250 g namočene čičerke 4 paradižniki narezani 1.5 l vode sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"