Juha iz čičerke in korenaste zelenjave

Juha iz čičerke in korenaste zelenjave

Opis

Priprava

Vso zelenjavo očistimo in narežemo ter jo skupaj s česnom pražimo na oljčnem olju, dokler se ne zmehča. 

Ko se malo zapeče, dodamo čičerko in lupino ene limone. Zalijemo z vodo, dodamo paradižnik in pustimo, da zavre.

Če se na vrhu nabere pena, jo poberemo, nato pa dodamo začimbe in timijan ter skuhamo do konca.

Ko je čičerka kuhana, juho solimo in popramo. Preden postrežemo, odstranimo limonino lupino.

sestavine

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • strtega
  • 0.5 gomolja zelene
  • 2 pesi
  • 2 korenčka
  • majhen šopek timijana
  • lupina ene limone
  • 2 žlici mešanice začimb ras el hanut
  • 250 g namočene čičerke
  • 4 paradižniki
  • narezani
  • 1.5 l vode
  • sol in poper

Sorodni recepti