Juha iz čičerke in korenaste zelenjave
Priprava

Vso zelenjavo očistimo in narežemo ter jo skupaj s česnom pražimo na oljčnem olju, dokler se ne zmehča. 

Ko se malo zapeče, dodamo čičerko in lupino ene limone. Zalijemo z vodo, dodamo paradižnik in pustimo, da zavre.

Če se na vrhu nabere pena, jo poberemo, nato pa dodamo začimbe in timijan ter skuhamo do konca.

Ko je čičerka kuhana, juho solimo in popramo. Preden postrežemo, odstranimo limonino lupino.

sestavine

  • Sestavine oljčno olje 1 čebula 4 stroki česna strtega 0.5 gomolja zelene 2 pesi 2 korenčka majhen šopek timijana lupina ene limone 2 žlici mešanice začimb ras el hanut 250 g namočene čičerke 4 paradižniki narezani 1.5 l vode sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse