Juha iz bamije (Curaςao)

Juha iz bamije (Curaςao)

Opis

Priprava:

Nasoljeno govedino in svinjske repe čez noč namočimo v vodo. Vodo odlijemo.

Zavremo 2 litra vode. Dodamo meso in ga kuhamo 45 minut. Skuhano meso narežemo na koščke, nato ga damo nazaj v lonec z vodo.

Posušene kozice ali trasi namočimo v mrzlo vodo.

Bamije obrišemo z mokro krpo, da odstranimo drobne bodice. Narežemo jih na rezine, peclje zavržemo.

Bamije, yerbo di hole in posušene kozice dodamo mesu. Kuhamo 20 minut.  V tem času semena bamije postanejo rožnata.

Začinimo s soljo in dodamo ribe ter čili.

Vse skupaj kuhamo še 10 minut, nato pa odstranimo čili.

Postrežemo s polento.


Priprava:

Nasoljeno govedino in svinjske repe čez noč namočimo v vodo. Vodo odlijemo.

Zavremo 2 litra vode. Dodamo meso in ga kuhamo 45 minut. Skuhano meso narežemo na koščke, nato ga damo nazaj v lonec z vodo.

Posušene kozice ali trasi namočimo v mrzlo vodo.

Bamije obrišemo z mokro krpo, da odstranimo drobne bodice. Narežemo jih na rezine, peclje zavržemo.

Bamije, yerbo di hole in posušene kozice dodamo mesu. Kuhamo 20 minut.  V tem času semena bamije postanejo rožnata.

Začinimo s soljo in dodamo ribe ter čili.

Vse skupaj kuhamo še 10 minut, nato pa odstranimo čili.

Postrežemo s polento.

sestavine

Sestavine:

  • 400 g nasoljene govedine
  • 500 g nasoljenih svinjskih repov
  • 30 g posušenih kozic oz. trasija
  • 850 g bamije
  • 10 yerba di hole (ali listi bazilike)
  • 400 g rib (trska
  • ploščič
  • vahnja
  • skuše)
  • 1 čili madame jeanette

Sorodni recepti