Jolina pica
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Kvas nadrobimo v veliko skledo, ga prelijemo z vodo in mešamo, dokler se ne raztopi. Dodamo ščepec soli, oljčno olje in malo moke. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mešanice. Dodamo ostanek moke in umešamo mleko. Raztegljivemu testu pustimo, da naraste, ga premažemo z oljčnim oljem in prekrijemo s prozorno folijo.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Po peki papirju potresemo začimbnice.
3. Od zgoraj položimo tenko in ročno razvaljano testo v obliki kroga. Pečemo ga, dokler ne porumeni. Osnovo vzamemo iz pečice in jo obrnemo tako, da so začimbnice na vrhu.
4. Na testo dodamo koščke slanine, koščke modrega sira, kolute sira skamorca, koščke svežega paradižnika, pečenega paradižnika, mocarelo in ponovno pečemo kratek čas, dokler se vsi siri ne stopijo.
sestavine
- Sestavine500 g moke 300 ml ohlajene vode 30 g svežega kvasa 1 žlička soli 1 žlica oljčnega oljaPreliv listki bazilike melisa peteršilj rožmarin pehtran in origano 1 svež paradižnik 60 g pečenega mariniranega paradižnika 4 koščki slanine 125 g mocarele 125 g sira skamorca 80 g modrega sira
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti