Opis

Priprava:

1. Kvas nadrobimo v veliko skledo, ga prelijemo z vodo in mešamo, dokler se ne raztopi. Dodamo ščepec soli, oljčno olje in malo moke. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mešanice. Dodamo ostanek moke in umešamo mleko. Raztegljivemu testu pustimo, da naraste, ga premažemo z oljčnim oljem in prekrijemo s prozorno folijo.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Po peki papirju potresemo začimbnice.

3. Od zgoraj položimo tenko in ročno razvaljano testo v obliki kroga. Pečemo ga, dokler ne porumeni. Osnovo vzamemo iz pečice in jo obrnemo tako, da so začimbnice na vrhu.

4. Na testo dodamo koščke slanine, koščke modrega sira, kolute sira skamorca, koščke svežega paradižnika, pečenega paradižnika, mocarelo in ponovno pečemo kratek čas, dokler se vsi siri ne stopijo.

sestavine

Sestavine

  • 500 g moke
  • 300 ml ohlajene vode
  • 30 g svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica oljčnega olja

Preliv

  • listki bazilike
  • melisa
  • peteršilj
  • rožmarin
  • pehtran in origano
  • 1 svež paradižnik
  • 60 g pečenega mariniranega paradižnika
  • 4 koščki slanine
  • 125 g mocarele
  • 125 g sira skamorca
  • 80 g modrega sira

Sorodni recepti