Jeroenov newyorški quiche

Jeroenov newyorški quiche

Opis

Priprava:

Testo

V moki naredimo luknjico, v njej premešamo maslo, jajca, sol, origano, sladko mleto papriko in zdrobljen čili. Vse skupaj mesimo, dokler ne dobimo mehkega testa. Testo prekrijemo s plastično folijo in ga pustimo počivati v hladilniku okrog 30 minut. Nato ga razvaljamo in z njim prekrijemo model za pito. Preostalo testo z nožem odstranimo z robov. V vilicami naredimo nekaj luknjic v sredini testa.

 

Karamelizirana čebula

Čebulo olupimo in jo narežemo na pol centimetra debele polmesece. Maslo in oljčno olje segrejemo v široki ponvi. V ponev dodamo čebulo in zalijemo z malce javorovega sirupa. Čebulo dušimo okrog 20 minut na majhnem ognju. Mešamo, dokler čebula ne postane zlatorjave barve in začne karamelizirati. Naj se čebula ohladi.

 

Nadev

V segreti ponvi na štedilniku popražimo slanino. V ponev damo špinačo in jo na hitro popečemo. Špinačo s slanino odcedimo v cedilu. Jajca in kremni sir zmešamo. Nato dodamo špinačo s slanino in čebulo. Kruh narežemo na kocke in ga razporedimo po dnu pite. Dodamo mešanico s kremnim sirom, na koncu pa po vrhu naribamo parmezan ter pečemo 45 minut, dokler quiche ni pečen in zlatorjave barve. 

sestavine

Testo

  • 150 g masla
  • 300 g moke
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 1 žlica sušenega origana
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 2 žlički čilija (zdrobljenega)

Karamelizirana čebula

  • 4 bele čebule
  • 2 žlici masla
  • 4 žlice oljčnega olja
  • kapljica javorovega sirupa

Nadev

  • 400 g špinače
  • 50 g kock slanine
  • 300 g kremnega sira
  • 6 jajc
  • 2 debeli rezini kruha iz kislega testa
  • 50 g naribanega parmezana

Potrebujemo še:

  • plastično folijo
  • nazobčani model za pite s premerom 28 cm
  • cedilo

Sorodni recepti