Priprava 1:

1. V ponev damo 1 jedilno žlico masla.

2. Zeleno narežite na manjše kose in jo dodajte k maslu.

3. Hruško olupite in jo razrežite.

4. Dodajte jo k maslu.

5. Dodaje majaron.

6. Prelijte s 3 dcl vode

7. Kuhajte 15 minut.

8. Odlijte odvečno vodo in pretlačite s paličnim mešalnikom.

Priprava 2:

1. Segrejte ponev.

2. Dodajte oljčno olje.

3. Meso položite v ponev.

4. Posolite z grobo soljo in popoprajte.

5. Meso obrnite in ponovite začinjanje.

6. Pečico segrejte na 180 stopinj celzija.

7. V ponev dodajte maslo in prelivajte z njim meso.

8. Dodajte timijan, brinove jagode in vino.

9. Pusitie na ognju, da alkohol izpari.

10. Ponev položite v pečico.

11. Pecite dokler notranja temperature mesa ne doseže 56 stopinj celzija.

12. Meso položite na leseno desko, da počiva in se sokovi umirijo.

 

Postrezite: na krožnik položite 2 rezini mesa,  2 jedilni žlički hruškovega pireja in štrukelj.

sestavine

  • Sestavine800 g jelenovega 100 g masla svež timijan 1 jedilna žlica brinovih jagod 1 dcl rdečega vina 1 hruška 50 g zelene sveži marjoram olivno olje sol poper

Priprava