Jelenova pečenka s hruškovim pirejem
Priprava 1:
1. V ponev damo 1 jedilno žlico masla.
2. Zeleno narežite na manjše kose in jo dodajte k maslu.
3. Hruško olupite in jo razrežite.
4. Dodajte jo k maslu.
5. Dodaje majaron.
6. Prelijte s 3 dcl vode
7. Kuhajte 15 minut.
8. Odlijte odvečno vodo in pretlačite s paličnim mešalnikom.
Priprava 2:
1. Segrejte ponev.
2. Dodajte oljčno olje.
3. Meso položite v ponev.
4. Posolite z grobo soljo in popoprajte.
5. Meso obrnite in ponovite začinjanje.
6. Pečico segrejte na 180 stopinj celzija.
7. V ponev dodajte maslo in prelivajte z njim meso.
8. Dodajte timijan, brinove jagode in vino.
9. Pusitie na ognju, da alkohol izpari.
10. Ponev položite v pečico.
11. Pecite dokler notranja temperature mesa ne doseže 56 stopinj celzija.
12. Meso položite na leseno desko, da počiva in se sokovi umirijo.
Postrezite: na krožnik položite 2 rezini mesa, 2 jedilni žlički hruškovega pireja in štrukelj.
sestavine
- Sestavine800 g jelenovega 100 g masla svež timijan 1 jedilna žlica brinovih jagod 1 dcl rdečega vina 1 hruška 50 g zelene sveži marjoram olivno olje sol poper