Japonski cmočki s svinjino in tofujem

Japonski cmočki s svinjino in tofujem

Opis

Japonski cmočki s svinjino in tofujem

Priprava

  1. Sestavine za nadev zmešajte v skledi.
  2. Robove osnov za cmočke premažite z mešanico škroba in vode. Na vsako položitie žličko nadeva, prepognite v polmesec in robove stisnite.
  3. V kozici na srednjem ognju segrejte rastlinsko olje. Cmočke cvrite 3 minute na vsaki strani, da so rahlo zlati in hrustljavi. Dodajte par žlic vode in pokrijte, da se bodo podušili. Ko voda izhlapi, odkrijte in umaknite

sestavine

Nadev

  • 200 g  mastnega svinjskega mletega mesa
  • ½ skodelice drobno nasekljanih gob šitake ali šampinjonov
  • ¼ skodelice fino narezanega zelja
  • 2-3 žlice tofuja
  • 2 žlički sojine omake
  • ½ žličke sladkorja v prahu
  • ¼ žličke sezamovega olja
  • ¼ žličke mirina
  • ½ žličke nasekljanega ingverja
  • 1 nasekljan strok česna

 

  • 2 žlici koruznega škroba, ki ste ga pomešali z malce vode
  • 12 osnov za cmočke
  • 2 žlici rastlinskega olja

Pomaka

  • ½ žlice sezamovega olja
  • 1 žlica sojine omake
  • ščep sladkorja v prahu
  • 1 žlička riževega kisa
  • 1 žlička mirina

Sorodni recepti