Japonska svinjska obara

sestavine

  • 300g svinjskega pleča, narezanega na večje kose
  • 2 žlici škroba
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • sol
  • 1 na kose razrezana čebula
  • 1 na kose razrezan korenček
  • 4 cm ingverja, narezanega na tanke rezine
  • 2 tanko narezana stroka česna
  • 3-4 žlice sakeja
  • 2 repi, narezani na šest delov
  • 10 gob šitake, prerezanih na pol
  • 1 žlička medu
  • ¼ skodelice sojine omake
  • ¼ skodelice mirina
  • 1 l jušne osnove dashi
  • 3 trakci pomarančne lupine
  • 1 skodelica na večje kose narezanega kitajskega zelja
  • nasekljana mlada čebula za okras
  • na pari skuhan riž za prilogo

Priprava

  • Svinjino povaljajte v koruznem škrobu, da bo enakomerno prekrita. V kozici segrejte olje, svinjino pa začinite s ščepom soli. V par porcijah jo popražite do zlato-rjave barve na vseh straneh, potem pa jo dajte na stran.
  • V kozico na olje od pečenja svinjine stresite čebulo, korenje, ingver in česen. Kozico deglazirajte s sakejem in alkohol pokuhajte, preden dodate svinjino. Potem dodajte repo, gobe, med, sojino omako in mirin ter premešajte.
  • Sestavine prelijte z jušno osnovo, dodajte pomarančno lupino, čez kozico položite peki papir in pokrijte s pokrovko. Pokrito kuhajte na nizkem ognju približno 2 uri, da začne meso razpadati. 10 minut pred koncem kuhanja dodajte kitajsko zelje.

Sorodni recepti

Poglej vse