Japonska svinjska obara
Recept je iz: Justine Schofield
Japonska svinjska obara
sestavine
- 300g svinjskega pleča, narezanega na večje kose
- 2 žlici škroba
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol
- 1 na kose razrezana čebula
- 1 na kose razrezan korenček
- 4 cm ingverja, narezanega na tanke rezine
- 2 tanko narezana stroka česna
- 3-4 žlice sakeja
- 2 repi, narezani na šest delov
- 10 gob šitake, prerezanih na pol
- 1 žlička medu
- ¼ skodelice sojine omake
- ¼ skodelice mirina
- 1 l jušne osnove dashi
- 3 trakci pomarančne lupine
- 1 skodelica na večje kose narezanega kitajskega zelja
- nasekljana mlada čebula za okras
- na pari skuhan riž za prilogo
Priprava
- Svinjino povaljajte v koruznem škrobu, da bo enakomerno prekrita. V kozici segrejte olje, svinjino pa začinite s ščepom soli. V par porcijah jo popražite do zlato-rjave barve na vseh straneh, potem pa jo dajte na stran.
- V kozico na olje od pečenja svinjine stresite čebulo, korenje, ingver in česen. Kozico deglazirajte s sakejem in alkohol pokuhajte, preden dodate svinjino. Potem dodajte repo, gobe, med, sojino omako in mirin ter premešajte.
- Sestavine prelijte z jušno osnovo, dodajte pomarančno lupino, čez kozico položite peki papir in pokrijte s pokrovko. Pokrito kuhajte na nizkem ognju približno 2 uri, da začne meso razpadati. 10 minut pred koncem kuhanja dodajte kitajsko zelje.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika