Japonska solata z agrumi in avokadom

sestavine

  • 1 grenivka, pomaranča, rdeča pomaranča, mandarina in yuzu
  • (če ga dobite); vse olupite in narežite na krhlje brez kožice
  • 3 redkvice, narezane na četrtine
  • ½ skodelice mešanih suhih alg, ki ste jih namočili
  • ½ šopka japonske gorčice, ki ste ga prerezali na pol
  • ½ avokada
  • ½ šopka drobnjaka
  • mlad šiso ali pa kreša za okras
  • Preliv
  • 2 slani vloženi slivi umeboshi
  • ¼ žličke naribanega svežega ingverja
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica mirina
  • 1 žlica oljčnega olja

Priprava

  • Slivam odstranite kožo in jih dajte v skledo skupaj z ingverjem, sojino omako, mirinom in oljčnim oljem. Premešajte in dajte na stran.
  • Krhlje agrumov v skledi pomešajte s ¼ preliva. Položite jih na eno stran krožnika.
  • Alge ožemite in jih položite na drugo stran krožnika. Pokapajte jih z žlico preliva.

Sorodni recepti

Poglej vse