Japiejeva pita z drobljencem
Recept je iz: Rudolph van Veen
Priprava
Hrustljav drobljenec z arašidovim maslom:
Premešamo moko, rjavi sladkor, arašidovo maslo in maslo. Dobro pregnetemo in
razdrobimo.
Pita:
Pečico segrejemo na 180 ºC. V mešalniku premešamo maslo in arašidovo maslo.
Dodamo rjavi sladkor in premešamo. Jajca dodajamo vsako posebej in premešamo.
Vmešamo pecilni prašek in moko. Dodamo malo mleka in soli ter premešamo v
gladko testo. Namastimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Testo zlijemo
v pekač. Premažemo ga z marmelado in potresemo z drobljencem. Pečemo okrog 40
minut do zlatorjave barve. Pustimo, da se pita ohladi, preden jo narežemo.
Potresemo jo s sladkorjem v prahu.
sestavine
- Sestavine Hrustljavi drobljenec z arašidovim maslom 110 g moke 135 g rjavega sladkorja 135 g masla 2 žlici arašidovega maslaPita90 g masla 2 žlici arašidovega masla 120 g rjavega sladkorja 180 ml mleka ščep soli 150 g marmelade iz gozdnega jagodičevjaDrugo maslo za mastitev pekač 21x21 cm papir za peko sladkor v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem