Japiejeva pita z drobljencem

Japiejeva pita z drobljencem

Opis

Priprava

Hrustljav drobljenec z arašidovim maslom:
Premešamo moko, rjavi sladkor, arašidovo maslo in maslo. Dobro pregnetemo in razdrobimo.

Pita:
Pečico segrejemo na 180 ºC. V mešalniku premešamo maslo in arašidovo maslo. Dodamo rjavi sladkor in premešamo. Jajca dodajamo vsako posebej in premešamo. Vmešamo pecilni prašek in moko. Dodamo malo mleka in soli ter premešamo v gladko testo. Namastimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Testo zlijemo v pekač. Premažemo ga z marmelado in potresemo z drobljencem. Pečemo okrog 40 minut do zlatorjave barve. Pustimo, da se pita ohladi, preden jo narežemo. Potresemo jo s sladkorjem v prahu. 

sestavine

Sestavine

  • Hrustljavi drobljenec z arašidovim maslom
  • 110 g moke
  • 135 g rjavega sladkorja
  • 135 g masla
  • 2 žlici arašidovega masla

Pita

  • 90 g masla
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 180 ml mleka
  • ščep soli
  • 150 g marmelade iz gozdnega jagodičevja

Drugo

  • maslo za mastitev
  • pekač 21x21 cm
  • papir za peko
  • sladkor v prahu

Sorodni recepti