Japiejeva pita z drobljencem

Priprava

Hrustljav drobljenec z arašidovim maslom:
Premešamo moko, rjavi sladkor, arašidovo maslo in maslo. Dobro pregnetemo in razdrobimo.

Pita:
Pečico segrejemo na 180 ºC. V mešalniku premešamo maslo in arašidovo maslo. Dodamo rjavi sladkor in premešamo. Jajca dodajamo vsako posebej in premešamo. Vmešamo pecilni prašek in moko. Dodamo malo mleka in soli ter premešamo v gladko testo. Namastimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Testo zlijemo v pekač. Premažemo ga z marmelado in potresemo z drobljencem. Pečemo okrog 40 minut do zlatorjave barve. Pustimo, da se pita ohladi, preden jo narežemo. Potresemo jo s sladkorjem v prahu. 

sestavine

  • Sestavine Hrustljavi drobljenec z arašidovim maslom 110 g moke 135 g rjavega sladkorja 135 g masla 2 žlici arašidovega maslaPita90 g masla 2 žlici arašidovega masla 120 g rjavega sladkorja 180 ml mleka ščep soli 150 g marmelade iz gozdnega jagodičevjaDrugo maslo za mastitev pekač 21x21 cm papir za peko sladkor v prahu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse