Janežev biskvit

Janežev biskvit

Opis

Priprava:

1. V vodi, kisu in rdeči barvi kuhamo prepeličja jajca deset minut.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

3. Stepemo 150 g sladkorja, dve jajci in lupinico ene limone. Dodamo pol skodelice mleka in 35 g stopljenega neslanega masla, a ohlajenega. Še malo premešamo.

4. V posodo damo 375 g moke s pecilnim praškom, dve žlici cimeta in dve žlički sode bikarbone. Premešamo z žlico. V drugi posodi premešamo pol skodelice janeža, sladkor in mleko.

5. Z maslom premažemo dva modla za biskvit. Zmes damo v modla in pečemo 35 minut. Nato biskvita premažemo z jajcem. Biskvita okrasimo in vaša velikonočna sladica je pripravljena.

sestavine

Sestavine

  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • 1 limona
  • 35 g masla
  • 120 ml mleka
  • 375 g moke s pecilnim praškom
  • 2 žlice cimeta v prahu
  • 2 žlički sode bikarbone
  • pol skodelice janeža v prahu
  • 6 prepeličjih jajc
  • rdeče ali modro barvilo
  • kis
  • maslo za premaz
  • moka za posip