Jakobove pokrovače v komarčkovi kremi

Jakobove pokrovače v komarčkovi kremi

Opis

PREDJED

Na ogenj postavimo lonec z dvema žlicama masla. Nasekljamo čebulo in jo popražimo. Narežemo komarček, ga dodamo čebuli in dobro premešamo. Postopek ponovimo s krompirjem.

Strok vanilje prepolovimo in odstranimo semena. Damo v lonec. Solimo, popramo in sladkamo. Vlijemo 2 dl mleka in pokrijemo. Kuhamo 15 do 20 minut, da se zelenjava zmehča.

Ko je zelenjava kuhana, odstranimo vaniljev strok in ostanek prelijemo v posodo. Dodamo smetano in zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo fino kremo.

Na koncu pripravimo jakobove pokrovače. Ponev damo na ogenj. Jakobove pokrovače potresemo s solnim cvetom in poprom. Ponev premažemo z maslom in dodamo jakobove pokrovače. Na vsaki strani jih pražimo 45 sekund, nato pa takoj odstavimo z ognja.

Jakobove pokrovače postrežemo v lupini s komarčkovo kremo.


PREDJED

Na ogenj postavimo lonec z dvema žlicama masla. Nasekljamo čebulo in jo popražimo. Narežemo komarček, ga dodamo čebuli in dobro premešamo. Postopek ponovimo s krompirjem.

Strok vanilje prepolovimo in odstranimo semena. Damo v lonec. Solimo, popramo in sladkamo. Vlijemo 2 dl mleka in pokrijemo. Kuhamo 15 do 20 minut, da se zelenjava zmehča.

Ko je zelenjava kuhana, odstranimo vaniljev strok in ostanek prelijemo v posodo. Dodamo smetano in zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo fino kremo.

Na koncu pripravimo jakobove pokrovače. Ponev damo na ogenj. Jakobove pokrovače potresemo s solnim cvetom in poprom. Ponev premažemo z maslom in dodamo jakobove pokrovače. Na vsaki strani jih pražimo 45 sekund, nato pa takoj odstavimo z ognja.

Jakobove pokrovače postrežemo v lupini s komarčkovo kremo.

sestavine

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 glavica komarčka
  • 1 manjši krompir
  • 0.5 stroka vanilije
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 dl mleka
  • 1 dl smetane
  • sol in poper

Jakobove pokrovače

  • 8 jakobovih pokrovač
  • maslo
  • solni cvet
  • poper

Sorodni recepti