Iz Jakobovih pokrovač odstranimo ikre in membrane ter meso vzamemo iz lupine. Meso posušimo na kuhinjski brisači, da med peko ne izpusti vode. Solimo in popramo. Ponev segrejemo in vlijemo malce oljčnega olja. Jakobove pokrovače položimo v  ponev in jih popečemo na obeh straneh, da dobijo lepo rjavo barvo in meso postane čvrsto. Ko so pečene, jih položimo nazaj v lupino.

 

Sestavine damo v terilnik in jih mešamo, dokler ne dobimo enakomerne paste. Na koncu začinimo s soljo in črnim poprom. Tapanado lahko po potrebi razredčite z oljčnim oljem. Tapenado nanesemo na školjke in postrežemo. Pripravimo jo lahko že dan prej in jo pustimo marinirati v hladilniku. 

sestavine

  • Sestavine4 Jakobove pokrovače v lupini oljčno olje in maslo za peko črni poper solTapenada1.5 dl črnih oliv brez koščic sok polovice limone limonina lupina 1 filet inčuna 1 žlica kaper 2 stroka česna 2 vejici timijana 0.5 dl oljčnega olja sol črni poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse