Jakobove pokrovače in tapenada
Iz Jakobovih pokrovač odstranimo ikre in membrane ter meso vzamemo iz lupine. Meso posušimo na kuhinjski brisači, da med peko ne izpusti vode. Solimo in popramo. Ponev segrejemo in vlijemo malce oljčnega olja. Jakobove pokrovače položimo v ponev in jih popečemo na obeh straneh, da dobijo lepo rjavo barvo in meso postane čvrsto. Ko so pečene, jih položimo nazaj v lupino.
Sestavine damo v terilnik in jih mešamo, dokler ne dobimo enakomerne paste. Na koncu začinimo s soljo in črnim poprom. Tapanado lahko po potrebi razredčite z oljčnim oljem. Tapenado nanesemo na školjke in postrežemo. Pripravimo jo lahko že dan prej in jo pustimo marinirati v hladilniku.
sestavine
- Sestavine4 Jakobove pokrovače v lupini oljčno olje in maslo za peko črni poper solTapenada1.5 dl črnih oliv brez koščic sok polovice limone limonina lupina 1 filet inčuna 1 žlica kaper 2 stroka česna 2 vejici timijana 0.5 dl oljčnega olja sol črni poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače