Jajčni rezanci s sardinami (Pasta con le Sarde)

sestavine

  • 500 g jajčnih rezancev
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 110 g svežih krušnih drobtin
  • 1 čebula, sesekljamo na drobne kocke
  • 1 velik strok česna, drobno nasekljamo
  • 1 velik koromač, drobno nasekljamo
  • 2 paradižnika, drobno nasekljamo
  • 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
  • 8 filejev inčuna
  • velik ščepec žafrana, namočimo v dveh žlicah vroče vode
  • 40 g rozin
  • 70 g praženih pinjol
  • 15 svežih sardin brez kosti
  • 15 g nasekljanega peteršilja
  • sol in poper

Priprava

  • Testenine pripravimo po navodilih proizvajalca. V ponev damo jedilno žlico oljčnega olja in drobtine. Solimo, popramo in pražimo od 4 do 6 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Odstavimo in odcedimo na papirnatih brisačah.
  • Čebulo, česen in koromač prepražimo na žlici oljčnega olja, da se zmehčajo (od 10 do 13 minut). Dodamo paradižniki in paradižnikov koncentrat ter pražimo še 5 minut. Sledijo inčuni in žafran (skupaj z vodo). Kuhamo 2 minuti in ves čas mešamo. Na koncu dodamo še rozine in pinjole ter malo vroče vode.
  • V drugi ponvi zapečemo sardine in jih posolimo ter popopramo. Testenine odcedimo in dodamo omaki. Na vrh damo hrustljave sardine, pražene drobtine in peteršilj.

Sorodni recepti

Poglej vse