Jajčni rezanci s sardinami (Pasta con le Sarde)
Recept je iz: Laura Cassai
Jajčni rezanci s sardinami (Pasta con le Sarde)
sestavine
- 500 g jajčnih rezancev
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 110 g svežih krušnih drobtin
- 1 čebula, sesekljamo na drobne kocke
- 1 velik strok česna, drobno nasekljamo
- 1 velik koromač, drobno nasekljamo
- 2 paradižnika, drobno nasekljamo
- 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
- 8 filejev inčuna
- velik ščepec žafrana, namočimo v dveh žlicah vroče vode
- 40 g rozin
- 70 g praženih pinjol
- 15 svežih sardin brez kosti
- 15 g nasekljanega peteršilja
- sol in poper
Priprava
- Testenine pripravimo po navodilih proizvajalca. V ponev damo jedilno žlico oljčnega olja in drobtine. Solimo, popramo in pražimo od 4 do 6 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Odstavimo in odcedimo na papirnatih brisačah.
- Čebulo, česen in koromač prepražimo na žlici oljčnega olja, da se zmehčajo (od 10 do 13 minut). Dodamo paradižniki in paradižnikov koncentrat ter pražimo še 5 minut. Sledijo inčuni in žafran (skupaj z vodo). Kuhamo 2 minuti in ves čas mešamo. Na koncu dodamo še rozine in pinjole ter malo vroče vode.
- V drugi ponvi zapečemo sardine in jih posolimo ter popopramo. Testenine odcedimo in dodamo omaki. Na vrh damo hrustljave sardine, pražene drobtine in peteršilj.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami