Jajca v posodicah (Oeufs en Cocotte)

Jajca v posodicah (Oeufs en Cocotte)

Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 4.

2. Crème fraîche začinimo s soljo, sveže mletim črnim poprom in ščepom muškatnega oreščka.

3. Na dno posodice damo zvrhano žlico crème fraîche in nekaj kopra.

4. Na crème fraîche ubijemo jajce, dodamo še eno žlico crème fraîche in jo potreseno s ščepom soli, popra in muškatnega oreščka. Enako ponovimo v preostalih treh posodicah.

5. Posodice damo v ognjevarno posodo, ki jo napolnimo z mlačno vodo, ki naj sega do polovice stranic posodic z jajci.

6. Pečemo 15 minut oziroma tako dolgo, da so rumenjaki kuhani po našem okusu.

Po želji lahko pred postrežbo vsako posodico okrasimo z žličko rdečega kaviarja in z vejico ali dvema kopra.

 

Namig

Crème fraîche lahko nadomestimo z bešamelno omako. Po želji lahko crème fraîche dodamo nasekljane gobe, šunko, dimljeni losos, češnjev paradižnik ali žlico sataraša.


Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 4.

2. Crème fraîche začinimo s soljo, sveže mletim črnim poprom in ščepom muškatnega oreščka.

3. Na dno posodice damo zvrhano žlico crème fraîche in nekaj kopra.

4. Na crème fraîche ubijemo jajce, dodamo še eno žlico crème fraîche in jo potreseno s ščepom soli, popra in muškatnega oreščka. Enako ponovimo v preostalih treh posodicah.

5. Posodice damo v ognjevarno posodo, ki jo napolnimo z mlačno vodo, ki naj sega do polovice stranic posodic z jajci.

6. Pečemo 15 minut oziroma tako dolgo, da so rumenjaki kuhani po našem okusu.

Po želji lahko pred postrežbo vsako posodico okrasimo z žličko rdečega kaviarja in z vejico ali dvema kopra.

 

Namig

Crème fraîche lahko nadomestimo z bešamelno omako. Po želji lahko crème fraîche dodamo nasekljane gobe, šunko, dimljeni losos, češnjev paradižnik ali žlico sataraša.

sestavine

Sestavine:

  • 150 g creme fraiche ali kisle smetane
  • sol in sveže mleti črni poper
  • ščep muškatnega oreščka
  • prgišče nasekljanega kopra
  • 4 jajca kokoši proste reje

Za okras:

  • rdeči kaviar
  • majhne vejice kopra

Sorodni recepti