Priprava:

1. Želatino pomočimo v hladno vodo, da jo omehčamo. Segrejemo rabarbarin sirup in v njem raztopimo želatino. Dodamo sveže jagode in pire. Zmes prelijemo v kozarce in počakamo, da se žele ohladi.

 

2. Pena: Z električnim mešalnikom stepemo smetano, da postane trda. Želatino pomočimo v hladno vodo, da jo omehčamo. V globoki posodi zmešamo mleko, jogurt in sladkor in segrejemo na srednjem ognju. Mešanico odstavimo z ognja in vmešamo želatino. Nato vmešamo še rumenjake in znova pristavimo na ogenj. Kuhamo, dokler temperatura ne doseže 81 °C. Odstranimo z ognja in pustimo, da se ohladi. Nato dodamo stepeno smetano in dobro zmešamo.

 

3. Mešanico enakomerno nanesemo na vrh želeja v kozarcih. Pustimo, da se ohladi. 

sestavine

  • Sestavine600 g jagodno-rabarbarinega sirupa (glejte recept Jagodna sladica s skutno kremo in rabarbaro) 4 g želatine 4 svežih jagodZa peno100 g mleka 280 g jogurta 80 g sladkorja 85 g rumenjakov 13 g želatine v lističih 400 g trdne smetane

Priprava