Jagodni puding z beljakovimi poljubčki

Jagodni puding z beljakovimi poljubčki

Opis

Priprava

Smetano damo v globoko posodo in jo dobro stepemo, dokler se ne napihne. Damo jo v hladilnik, da počiva. Jagode očistimo in jih razčetverimo. Lonec postavimo na štedilnik in prižgemo ogenj. V lonec damo sladkor v prahu.

 

Polovico jagod damo v lonec in jih kuhamo, medtem ko mešamo z leseno kuhalnico. Kuhamo, dokler se sladkor ne stopi in jagode izpustijo sok. Skuhane jagode skupaj s sokom damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo pireja. Smetano vzamemo iz hladilnika in dodamo preostale sveže jagode. Beljakove poljubčke zdrobimo s prsti, jih dodamo zmesi in premešamo. Prelijemo z delom jagodnega pireja in znova mešamo, dokler se ne vpije.

 

Model prekrijemo s plastično folijo in zmes zlijemo vanj, da bomo hladno sladico lažje vzeli iz modla. Prekrijemo s folijo. Postavimo jo v zamrzovalnik za kakšni dve uri, dokler ne zamrzne.

Zamrznjeno smetano vzamemo iz posode in jo obrnjeno položimo na krožnik. Prelijemo s preostalo jagodno omako. Po vrhu naribamo temno čokolado in po želji okrasimo s svežo meto.

sestavine

Sestavine

  • 800 g jagod
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 800 ml smetane (lahko je smetana za stepanje)
  • 10 beljakovih poljubčkov
  • temna čokolada